QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vláda schválila změny, týkají se zejména hromadných akcí

05.11.2021 20:38

Vláda schválila v pátek 5. listopadu změny ohledně opatření, které už představil ministr zdravotnictví s hlavní hygieničkou. Změny se týkají zejména hromadných akcí, mění se kapacita i pravidla pro testování.

vojtech 4

Vláda projednala a schválila dílčí změny v protiepidemických opatřeních Ministerstva zdravotnictví.

Zásadní změnou je, že u kulturních, uměleckých a sportovních akcí s návštěvností nad tisíc diváků se už nebude uznávat prokázání se antigenním testem a že u spolkových a podobných veřejných akcí se stanovuje jednotný limit účastníků uvnitř i venku na 1 000 osob.

"Nově u volnočasových hromadných akcí, soukromých akcích apod. bude limit uvnitř a venku 1000 osob, bylo to 2000 osob. U kulturních a sportovních akcí nad 1000 osob, se budou lidé muset prokazovat PCR testem. Jsou to divadelní představení, sportovní utkání. Tady už od 22. listopadu nebudou stačit antigenní testy," uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch po pátečním jednání vlády.

Od 22. listopadu se změní i mimořádné opatření omezující provoz maloobchodu a služeb. "Druhá oblast, která se mění je otázka provozu lyžařských vleků," uvedl Adam Vojtěch. Do opatření se doplňují pravidla pro lyžařské areály a lanovky, kdy provozovatelé budou muset zkontrolovat platnost OTN při prodeji jízdenek a skipasů a poté alespoň namátkově i u samotných lanovek a vleků, a změní se i podmínky pro pořádání hromadných akcí.

Od 15. listopadu se zpřísní pravidla pro návštěvy ve zdravotnických zařízeních a zařízeních sociální péče tak, že se zkrátí doby platnosti testů na obligátních 72 hodin u PCR a 24 hodin u RAT testu, přičemž zůstane možnost provést si samotest přímo při vstupu do objektu.

 

 

 

Ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24