QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vláda zrychlí očkování proti koronaviru a zavede testování všech zaměstnanců

29.12.2021 18:53

Vláda v současné době čeká na aktuální informace ohledně covidové situace ve Velké Británii a Dánska. Dle nich se pak budou nová opatření upravovat.

people-5739922_1920

Vláda od 4. ledna zrychlí očkování proti koronaviru a od 17. ledna plánuje zavést povinné celoplošné testování zaměstnanců dvakrát týdně. Na středeční tiskové konferenci to uvedla nová vláda, návrh ještě projedná tripartita. „Ačkoli se zdá, že čísla klesají, je to jen klid před bouří. Omikron se šíří Evropou a už se dostává i k nám,“ varoval občany ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Vláda chce, aby zaměstnavatelé od 17. ledna testovali všechny své pracovníky dvakrát týdně. Podle Válka by byla ideální varianta testování vždy po třech dnech. Zatím je toto řešení ve formě návrhu, musí ho ještě projednat tripartita, teprve poté by ho schválili ministři. Opatření by se nevztahovalo na zdravotníky a pracovníky v sociálních službách, kteří se testují v jiném režimu.

Bývalý ministr Karel Havlíček nová opatření kritizuje. "Podniky od ledna bez podpory. Ačkoliv jsme kompletně připravili (a projednali s profesními spolky) covidové programy C-2021 a C-Nepokryté náklady, které by pokryly mimořádné propady firem za podzim/zimu 2021, nová vláda nic nespouští. Navíc ruší úspěšný program Antivirus B," uvedl Havlíček na svém twitterovém účtu.

Foto: Pixabay


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24