QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vrtulník letěl pro vážně zraněného do Neuraz, v Plzni se řeší střet auta s motorkou

07.06.2023 16:20

Záchranné složky zasahovaly odpoledne u střetu osobního vozidla s motorkou v Plzni. K ještě vážnější nehodě ale došlo ve středu 7. června na jižním Plzeňsku, kam musel letět vrtulník.

foto QAP CZ

K nehodě došlo v lese u obce Neurazy, převozový sanitní vůz skončil v příkopu. Nejednalo se o sanitku Zdravotnické záchranné služby, v autě jel řidič sám a pacienta nevezl. Pro vážně zraněného řidiče ale musel letět vrtulník.

"Vážně zraněného řidiče sanitky ročník narození 1967 transportuje vrtulník LZS s polytraumatem při vědomí na urgentní příjem FN Plzeň," uvedl mluvčí záchranné služby Vítězslav Sladký. 

Na místě byly všechny složky IZS. "Hasiči stabilizovali vozidlo stabilizačními tyčemi, vyřízli čelní sklo a řidiče vyprostili," informuje mluvčí hasičů Petr Poncar.

Během odpoledne se stala další nehoda v Plzni. Motocykl se střetl s osobním vozidlem v menší rychlosti v Univerzitní ulici. "ZZS transportuje mladíka a dívku oba ročník 2006 s lehkým zraněním k dovyšetření do FN Plzeň," upřesnil Vítězslav Sladký.

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24