Vyběhni do lesa a zasaď strom! Dobrodružství začíná

27.01.2023 10:05

Od pátku 27. ledna do neděle 29. ledna se bude konat běžecká akce LESKROS Chariťák. Zúčastnit se může každý.

rozběháme Česko_zimní ilustračka_FB Myteporazime

„Vydej se na lesní dobrodružství, otestuj svojí kondičku a svým pohybem pomoz vysadit strom. Vyber si vzdálenost od 3 do 21 km, zapni aplikaci/chytré hodinky a vyběhni do lesa. Zvolit si také můžeš nezávodní kategorii SRDCAŘ, kterou můžeš zdolat jakkoli (třeba na běžkách) a nedělat si hlavu s měřením,“ uvádí organizátoři akce.

Startovné je dobrovolné, výtěžek z akce putuje na výsadbu nových stromů. „Rádi spojujeme myšlenku pohybu a dobré věci. V minulých letech jsme pomáhali rozšiřovat psí útulek U Šmudliny v Tachově, na který jsme vyběhali celkem přes 193 tisíc Kč. Jako milovníci přírody letos budeme sázet stromky s organizací Sázíme Česko,“ uvádí organizátoři.

Zajímavostí je, že díky unikátnímu QR kódu bude možné strom sledovat. „Výsadba 1 stromu stojí 69 Kč. V rámci startovného si můžeš vybrat, kolik stromků budeš chtít zasadit. Po skončení Chariťáku bude poslán každému účastníkovi e-mail s certifikátem. Na něm nalezneš QR kód s odkazem na sledování, jak si tvůj(e) strom(y) vedou, jestli už jsou zasazeny do hlíny či musí ve školce povyrůst,“ popisují systém organizátoři akce.

V některých městech se o víkendu pořádají společné výběhy. V sobotu 11. března se společně poběží v Tlučné. V Plzni se poběží v neděli 29. ledna. „Společné nedělní PROBĚHNUTÍ v rámci Leskros Chariťák aneb přispěj svým během na výsadbu nových stromků. Sejdeme se 29. ledna v 9:00 na Kamenným rybníku a bude nás čekat výběh na 5 km nebo 10km a nebo kdo bude chtít, tak si dá individuální závod,“ informoval o akci Johny Alaskan z Rozběháme Česko.

Foto ilustrační FB Myteporazime

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24