QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výpadek proudu i náraz do stromu! Hlavní železniční tratě postihly komplikace

23.06.2015 9:48     23.06.2015 10:55

Hned na dvou hlavních železničních tratích v Plzeňském kraji se během úterního dopoledne museli cestující vyrovnat s komplikacemi. Problémy se dotkly tratí Plzeň - Domažlice a Plzeň - České Budějovice.

P1010105

Cestující hned na dvou hlavních železničních tratích se v úterý dopoledne museli smířit s komplikacemi. Na trati Plzeň - Domažlice narazil osobní vlak do padlého stromu, na trati Plzeň - České Budějovice pro změnu došlo k výpadku proudu.

K železniční nehodě na hlavní trati Plzeň - Domažlice - Furth im Wald vyjížděla jak Drážní inspekce, tak policie i hasiči. U České Kubice narazil osobní vlak do stromu. Na místě musely zasahovat hned dvě jednotky hasič. Naštěstí náraz se obešel bez zranění a nakonec se celá událost bude řešit ze strany policie jen jako takzvaně škodná událost.

Další problémy se v podstatě ve stejnou chvíli objevily i na další hlavní trati, a sice Plzeň - České Budějovice. Tam pro změnu vypadlo napájení proudem trolejí v Plzni na hlavním vlakovém nádraží. "Ovlivněn tím byl ale úsek Blovice - Nepomuk, kde byly odřeknuty dva osobní vlaky. Cestující nicméně mohly využít rychlík, který na trati jezdí. ten byl samozřejmě následně pomalejší, protože zastavoval ve stanicích osobních vlaků," řekla ke druhé komplikaci mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24