Výstava ukazuje, jak by mělo vypadat vnitřní město

10.06.2012 10:45

Plzeň představuje výsledky veřejné jednokolové urbanistické soutěže na zpracování ideového návrhu řešení vnitřního města. Návrhy jsou k vidění v Měšťanské besedě až do 28. června.

výstava

Plzeň představuje výsledky veřejné jednokolové urbanistické soutěže na zpracování ideového návrhu řešení vnitřního města.

Měšťanská beseda poskytla zázemí nejen pro výstavu všech dvaceti návrhů přihlášených do soutěže, ale i odborný seminář, který zahájení expozice v pátek 8. června odpoledne předcházel.

"Soutěž je pro město obrovským přínosem. Všechny týmy se reálně zamýšlely nad tím, jak by mělo město v budoucnosti vypadat a jak by tomu mohl napomoci tak mocný nástroj, jako je územní plán," prohlásila v úvodu semináře ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

Přestože se soutěže na urbanistický rozvoj města v České republice moc nekonají, Plzeň se podle architekta Jana Jehlíka již dvakrát za posledních pár let rozhodla hledat vizi tímto nejvhodnějším způsobem. Poprvé to bylo u Jižního města, nyní u takzvaného vnitřního města, tedy u zdroje svého vzniku i růstu.

Soutěž uspořádal Útvar koncepce města Plzně v souvislosti s přípravou nového územního plánu, který bude dokončen v první polovině roku 2013 a následně bude projednán s dotčenými orgány, městskými obvody a veřejností.

Vstup na výstavu je zdarma, otevřeno je denně až do 28. června 2012. K urbanistické soutěži je vydán katalog, který bude v elektronické formě zveřejněn na webových stránkách Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24