Z Chebu do Prahy se svezeme novými vlaky! - FOTO

14.06.2022 7:30

Nejmodernější lokomotivy budou křižovat západ Čech. Jak to vypadá v soupravách, které mohou jezdit rychlostí 200 km/h a co nového čeká na palubě vlaku? Naleznete v článku.

CDID5749
CDID5742CDID5749CDID5794CDID5322 (1)

V Plzeňském kraji budou od neděle 19. června jezdit nejmodernejší lokomotivy. „Můžeme se pochlubit provozem souprav InterJet, což jsou nejmodernější expresní soupravy, a také nejmodernějších elektrických lokomotiv v Evropě Vectron,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu. „Od neděle rozšiřujeme provoz Vectronů na Západních expresech a Krušnohorech a během června jich tam nasadíme celkem sedm. Dopraví vlaky z Chebu přes Plzeň do Prahy a z Chebu po Podkrušnohorské magistrále do Ústí nad Labem.“

Jedná se o nejmodernější stroje, které mohou jezdit rychlostí 200 km/h. Soupravy nabízí Wi-Fi síť, klimatizaci, dětské kino, minibar, ale i zásuvky dimenzované pro dobíjení elektrických vozíků a kol. Na tuto soupravu můžete narazit například na trati Cheb – Plzeň, Cheb – Praha.

foto České dráhy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24