QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za nehodou u Všerub jsou drogy! Na místě zasahovala i záchranka

22.09.2015 11:16     22.09.2015 13:03

Nebezpečné předjíždění zdrogované řidičky stojí podle všeho za nehodami u Všerub na Plzeňsku. Řidička měla pozitivní testy na pervitin i marihuanu.
 

DSC_2182

Hromadná nehoda nadělala v úterý dopoledne pořádné problémy na hlavním tahu I/20 u Všerub na severním Plzeňsku. Na místě musely zasahovat všechny složky Integrovaného záchranného systému. Záchranka převezla na ošetření dvě ženy, naštěstí měly nakonec jen lehčí poranění. Ukázalo se, že nehodu podle všeho způsobila zfetovaná mladá řidička.

K nehodám došlo postupně na křižovatce na Radimovice na hlavním tahu I/20 u Všerub. Nejprve došlo k jedné nehodě dvou aut, následně se kvůli vzniklé situaci střetla další dvě auta.

"Řidič osobního vozu chtěl odbočovat na křižovatce na hlavním tahu I/20. Toho si ovšem podle všeho nevšimla 30letá řidička osobního vozu, která začala kolonu vozidel předjíždět a následně se srazila s vozem, které odbočovalo," popsal průběh první nehody mluvčí policie Jan Koželuh.

Vzápět došlo k dalšímu střetu dvou aut. Jeden z řidičů začal v návaznosti nan nehodu okamžitě vrzdit. Další auto, které jelo za ním, už ale dobrzdit nestačilo. Na místě museli zasahovat nejen policisté, ale i hasiči a také záchranka. "Z místa jsme převezli dvě ženy na ošetření do nemocnice v Plzni na Lochotíně," řekl k zásahu Robert Vodička ze Zdravotnické záchranné služby s tím, že se naštěstí mělo jednat jen o povrchová zranění.

Řidička byla pod vlivem drog! Testy ukázaly pervitin i marihuanu...

Následné šetření ukázalo, že za riskantní a vysoce nebezpečnou jízdou mladé řidičky jsou dorgy. "Řidička měla pozitivní test na omamné a psychotropní látky. Testy byly pozitivní na amfetamin a marihuanu," doplnil mluvčí policie.

Testy na alkohol byly u všech řidičů negativní. S velkými komplikacemi museli počítat řidiči na hlavním tahu několik hodin. Komunikace musela být na přechodnou dobu dokonce uzavřená.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24