QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zavření poboček se blíží! Česká pošta informuje o tom, kdy a kam přesune své služby

13.06.2023 8:11

Česká pošta zveřejnila 31. března 2023 seznam zrušených poboček. Seznam vyvolal mnoho emocí, a to jak mezi občany České republiky, tak mezi zastupiteli měst a obcí. V Plzeňském kraji se od 1. července zavře celkem 22 poboček. Nový informační portál má pomoci lidem se ve změnách lépe orientovat.

česka pošta čachrov

Česká pošta v souvislosti s rušením poboček vytvořila pro zákazníky novou informační stránku. “Hlavní komunikační platformou je informační web ceskaposta.cz/zmeny, kde zákazníci najdou všechny aktuální informace. Seznamy rušených i doporučených pošt v okolí, důležité termíny, adresy i otevírací dobu. A také odpovědi na nejčastější otázky,” informovala Česká pošta. Informace pro Plzeňský kraj naleznete zde.

Co se v nové komunikační platformě dozvíte? V Klatovech se ze čtyř poboček zavřou všechny kromě jediné. Dle informační stránky České pošty si balíky lidé vyzvednou už od 23. 6. pouze na depu Depo Klatovy 70. U křimické pobočky Česká pošta uvádí, že probíhají jednání o zachování pošty - převodu na Pošta Partner Plus.

“Na základě rozhodnutí Ministerstva vnitra ukončí provoz pobočka České pošty v Křimicích k 30.6.2023. Vzhledem k tomu, že městský obvod chce pro své občany provoz pošty zachovat, vyjednal s Českou poštou převod této pobočky pod službu POŠTA PARTNER PLUS, kterou bude městský obvod provozovat. Bohužel však vzhledem k šibeničním termínům, převodu smluv a majetku nemůžeme zaručit plynulé navázání provozu od 3.7.2023. Prosíme tedy všechny občany o shovívavost a trpělivost, děláme vše pro to, aby byla pošta zachována a v plném provozu fungovala co nejdříve,” uvádí pátý plzeňský obvod Křimice.

V nové komunikační platformě se například dozvíte i to, že lidé, kteří spadali na poštu Plzeň 27 v Železniční ulici, budou rozděleni na jiná pracoviště dle bydliště. Na poštu Plzeň 1 budou ukládány zásilky adresátů s bydlištěm například v ulici: 28. října, Americká, Anglické nábřeží, Denisovo nábřeží, Divadelní, Dominikánská, Husova a další. Na poštu Plzeň 8 budou ukládány zásilky adresátů s bydlištěm například v ulici: Guldenerova, Houškova, Jablonského, Koterovská a další. Kompletní seznam naleznete zde

Na pobočkách, které budou od 1. července uzavřené, jsou k dispozici informační materiály, kde se lidé dozví základní informace. Senioři na stávající poště získají informační leták. “Každý senior, který si na svoji stávající poštu přijde vyzvednout důchod, dostane informační leták, díky kterému se dozví, jakým způsobem mu bude předán důchod po 1. červenci a jaké má možnosti změny ve výplatě peněz,” uvádí Česká pošta.

Česká pošta apeluje na využívání on-line služeb. Důležitým nástrojem, jak zefektivnit vyřizování poštovních služeb, je objednání se na konkrétní pobočku na konkrétní čas a na konkrétní službu. To vše lze vyřídit on-line a zákazník jde ve stanovený čas ihned na řadu bez zbytečného čekání. Zákazníci budou moci využít Změnu doručení on-line, kdy si přes mobilní aplikaci PoštaOnline zařídí přesměrování své uložené zásilky na jinou pobočku,” dodává Česká pošta.

Foto ilustrační

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT