Zoufalý nedostatek svářečů? Řešení našli v personální agentuře JPROGRESS

22.05.2023 10:00

Lidé nejsou, zejména ti kvalifikovaní, stěžují si dnes snad v každé firmě. Pro firmy je tak velmi důležitá spolupráce s personálními agenturami. Ne každá ale umí sehnat kvalifikované lidi.

svářeč foto Pixabay

V personální agentuře JPROGRESS našli řešení na nábor svářečů. Se svým partnerem, holýšovskou firmou EvoBus Česká republika s.r.o. člen skupiny Daimler Truck AG, rozjela agentura rekvalifikační svářečský kurz. „Za minulý rok už se nám podařilo takto rekvalifikovat několik desítek šikovných kluků, kteří jsou dodnes vděční za tuto příležitost,“ říká ředitelka personální agentury JPROGRESS Michaela Jirešová.

Před touto dohodou se už personální agentura JPROGRESS snažila získat svářeče, spolupráce s konkrétní firmou se ale ukázala jako nejefektivnější. „Svářečské centrum ve firmě EvoBus Česká republika s.r.o. se zájemcům velmi věnuje a tak už po měsíci nastupují do výroby. Navíc mají už při rekvalifikaci velmi slušnou výplatu. S EvoBusem Česká republika s.r.o. aktuálně realizujeme rekvalifikace na svářeče a nabíráme pracovníky do dalších pozic. Firma staví další halu a potřebuje do konce roku nabrat několik stovek lidí. Uplatnění v novém provozu najdou pracovníci kvality, skladníci, elektrikáři a další profese,“ uvádí Michaela Jirešová.

Podmínkou zařazení do rekvalifikačních kurzů není ani vyučení v oboru. „Je to samozřejmě lepší, ale vyučení není úplně podmínkou. Měli jsme tu po covidu i číšníky nebo kuchaře, kteří se zaučili a jsou velmi šikovní. Díky naší spolupráci s EvoBusem Česká republika s.r.o. se z nich stali svářeči,“ doplňuje ředitelka personální agentury.

foto: ilustrační Pixabay, Michaela Jirešová - QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24