QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Forbes zařadil rodáka z Klatov do žebříčku mladých elit 30 pod 30

04.02.2023 14:05

Časopis Forbes zveřejnil seznam nejúspěšnějších mladých lidí v České republice. Do elitního seznamu 30 pod 30 byl zařazen i David Jiříček, rodák z Klatov.

David Jiříček_Forbes1

„Jsou mladí, schopní a úspěšní. A vy byste je měli znát. Představujeme desátý ročník výběru mimořádných českých talentů ze světa byznysu, startupů, vědy, sportu i umění, které vás dokážou inspirovat, ať je vám, kolik chce,“ uvádí Forbes. Kromě Davida Jiříčka se do seznamu dostal například onkolog Martin Palička nebo zpěvačka Annet X.

19letý hokejista David Jiříček se narodil v Klatovech. Ve svém mladém věku na ledě doslova září. „Věrozvěst lepších hokejových časů. Soupis toho, co dokázal za poslední měsíce, je působivý: s reprezentačním áčkem získal jako nejmladší člen kádru světový bronz. Columbus Blue Jackets na něj následně v draftu, výběru talentů do NHL, ukázali již na šestém místě, čímž se stal nejvýše draftovaným českým obráncem od roku 2000. Den před svými devatenáctými narozeninami si odbyl premiéru v NHL, nejlepší lize světa – a na přelomu roku pomohl české reprezentaci do 20 let k senzačnímu stříbru na mistrovství světa, první medaili juniorského národního týmu od roku 2005. Na šampionátu ho následně vyhlásili nejlepším obráncem, což souvisí s tím, proč je tak opěvovanou nadějí. Českému hokeji dlouhodobě schází konstruktivní beci splňující moderní nároky hry. A přesně takovým je tenhle pracovitý mladík,“ uvádí časopis Forbes.

Foto Forbes

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24