QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči z Plzeňského kraje získali ocenění Hasičského záchranného sboru ČR

30.11.2022 11:48

V Národním muzeu v Praze se konalo slavnostní předávání medailí Hasičského záchranného sboru České republiky. Celkem generální ředitel HZS ČR generálporučík Vladimír Vlček udělil 82 ocenění.

ocenění hasiči_HZSPK (4)
ocenění hasiči_HZSPK (4)ocenění hasiči_HZSPK (1)ocenění hasiči_HZSPK (2)ocenění hasiči_HZSPK (3)

V pondělí 28. listopadu 2022 získali ocenění i hasiči z Plzeňského kraje. „Mezi oceněnými jsou každoročně kromě hasičů i osobnosti z oblasti státní správy a samosprávy, politiky, IZS či z jiných oborů, které spolupracují s HZS ČR, nebo se podílí na pomoci druhým,“ uvádí mluvčí hasičů.

„Váhali jsme všichni. Jediní, kdo nesměl zaváhat, jste byli vy. Obrátili jsme se na vás a byli jste to vy, kdo byl spoluzodpovědný za řízení neznámých krizí. Vy jste se zasloužili za to, že bezpečnost není prázdným pojmem," zmínil při svém projevu zásluhy hasičů v době pandemie i válečné krize na Ukrajině ministr vnitra Vít Rakušan.

„Těší mne, že se dnes mohu setkat s tolika významnými, výjimečnými a odvážnými lidmi, kteří neváhali pro záchranu životů nasadit svůj vlastní, kteří mají velké zásluhy na tom, že v naší vlasti žijeme v bezpečí, a těmi, kteří dlouhodobě spolupracují s Hasičským záchranným sborem,“ řekl Vladimír Vlček, generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR

Ocenění pro hasiče z Plzeňského kraje:

Medaile "Za zásluhy o bezpečnost" byla udělena plk.Mgr. Janu Kosnarovi, vedoucímu oddělení kontrolní činnosti a ZPP krajského ředitelství HZS Plzeňského kraje.

"Čestnou medaili" převzali Mgr. Rudolf Salvetr - starosta města Klatovy a Martin Zrzavecký - někdejší radní pro bezpečnost města Plzně.

Medaili "Za věrnost I. stupně" (za 30 let ve službách sboru) převzali pprap. Miloslav Polívka - technik chemické služby PS Přeštice, nprap. Vladimír Reindl - velitel družstva PS Horažďovice, pprap. Jaroslav Sporer - technik chemické služby PS Domažlice

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24