Lyžaři, neváhejte! Tento víkend máte asi poslední možnost vyrazit na Špičák

17.03.2023 9:35

Nástup teplého jarního počasí, které hlásí ke konci března předpovědi i pro oblast Železnorudska, může znamenat, že tento týden bude posledním v zimní sezoně 2022/23, kdy se ve Ski&Bike Špičák bude lyžovat.

lyžařský areál Špičák (8)

O tomto víkendu bude asi poslední šance si na šumavském Špičáku zalyžovat. Během předchozích dnů do rána připadlo jenom pár centimetrů sněhu, přes den už jsou většinou teploty nad nulou a sněhová pokrývka ze sjezdovek ubývá. „Určitě pojedeme do konce tohoto týdne, tedy do neděle 19.března, takže kdo si chce ještě u nás zalyžovat, neměl by to odkládat. Pak uvidíme, co udělá počasí se sjezdovkami a podle toho se rozhodneme,“ říká k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Pokud to počasí dovolí, mohl by být areál v provozu do konce března.

Otevřené sjezdovky – jednička Turistická, trojka Slalomová i pětka Spodní Šance, jsou zatím sjízdné v celé své délce od vrcholu až k lanovce/kotvě, dvojka U Zalomeného pak v dolním úseku. V průměru na nich leží 30 centimetrů sněhu, místy méně. 

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24