QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Meteorologové varují: Na západ Čech míří mrznoucí déšť!

19.12.2022 11:12     19.12.2022 11:38

Od západu k nám míří mrznoucí srážky. V platnosti je výstraha před silnou ledovkou. Buďte opatrní.

6

„Pozor na krajním západě a severozápadě Čech. Tam směřují od západu srážky, kterých je navzdory modelům výrazně více a jsou také více na jih, než jsme očekávali. Jedná se patrně už zejména o mrznoucí déšť (někde může i sněžit) a při aktuálních teplotách se bude tvořit možná i dost výrazná ledovka,“ varuje aktuáně Český hydrometeorologický ústav.

V platnosti je výstraha před silnou ledovkou. Platí od dnešní 10:52 do zítřejší půlnoci. Výstraha platí pro celý kraj.

Mrznoucí déšť potvrzují lidé na sociálních sítích ze západu Čech. „Je to tak, venku je -5°C vypadá to pořád jako v Mrazíkovi a padá úplně všechno naráz, vločky, led i voda. U Domažlic,“ komentují lidé. „Částkov (Tachovsko) Plzeňský kraj začíná pršet - 6°,“ přidávají se ostatní. Dle čtenáře QAPu dorazil déšť i na severní Plzeňsko: „Plzeň-sever-Lochousice poprchává."

Dbejte zvýšené opatrnosti.

AKTUALIZACE 11:37

„Aktualizovaná výstraha zvyšuje stupeň nebezpečí u varování před ledovkou na západě Čech a rozšiřuje územní platnost varování před slabou ledovkou i na Moravu a do Slezska. Dnes (19. 12.) během dne a v první polovině noci na úterý (20. 12.) se budou od západu místy vyskytovat mrznoucí srážky s tvorbou slabé, v severozápadních a západních částech ČR i silné ledovky (s tloušťkou nad 2 mm)," aktualizovalo výstrahu ČHMÚ.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24