QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladí fotbalisté ze Starého Plzence rozdávali radost ve FN Plzeň – FOTKY

11.12.2022 8:25

Již třetím rokem se fotbalisté z dorostu SK Starý Plzenec snaží udělat radost dětem na hematoonkologii. Letos prodejem vánočních dekorací, které sami vytvořili, získali mladí sportovci peníze na potřebné potraviny a léky.

mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (5)
mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (5)mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (1)mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (2)mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (3)mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (4)mladí fotbalisté ve FN Plzeň_1222_FN (6)

„Už potřetí se fotbalisté z SK Starý Plzenec a jejich maminky rozhodli v předvánočním čase udělat dobrý skutek a pomoci rodinám, jejichž děti stráví nejkrásnější svátky v roce na Hemato-onkologickém oddělení FN Plzeň,“ uvedla mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Mladí fotbalisté prodejem dekorací získali peníze na nákup potravin a léků. „Společnými silami vytvořili chlapci s maminkami vánoční dekorace, které následně prodávali na vánočních trzích ve Starém Plzenci a z celkového výtěžku 56 tisíc korun pak nakoupili potravinové a lékárenské poukázky pro rodiny nejmenších pacientů,“ doplnila mluvčí.

V herně Dětské kliniky si vedoucí lékař dětské hematoonkologie Tomáš Votava povídal s fotbalisty o tom, jak to na klinice chodí. „Během společného setkání na Dětské klinice si mladí sportovci popovídali i s lékaři a podívali se také na oddělení k pacientům. Úžasný projekt se poprvé uskutečnil v roce 2019, kdy se prodejem ručně vyráběných vánočních dekorací podařilo vybrat 23 tisíc korun,“ dodala Gabriela Levorová.

Foto FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT