QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Trojce se k vítěznému hnutí ANO přidá i TOP 09, v koalici budou Piráti a STAN

25.09.2022 13:46

Na největším plzeňském obvodu se také intenzivně vyjednává o budoucí vládnoucí koalici. Jednání přinesla znovu veký zvrat! Na vládnoucí koalici ve složení ANO, Piráti, STAN a TOP 09 je již podaná ruka.

UMO PLZEN 3

Volby v největším centrálním obvodu MO Plzeň 3 tady vyhrálo hnutí ANO (32,19 %, celkem 12 mandátů), koalice SPOLU má 30,05 % - celkem 11 mandátů, PRO Plzeň třetí 13,16 % a 5 mandátů. Tři mandáty získali Piráti a dva Starostové a nezávislí. Zastupitelstvo na MO Plzeň 3 je 33členné.

„S Ondrou Ženíškem je domluvená koalice, je na to podaná ruka. Koalice kopíruje tu městskou ANO, STAN, Piráti a doplňuje ji TOP 09 s Ondrou Ženíškem,“ potvrdil David Procházka (ANO).

TOP 09 sice kandidovala na Trojce v koalici SPOLU. Na největším centrálním obvodu ale stála před rozhodnutím, zda půjde do opozice nebo bude sama pokračovat ve spolupráci s ANO.

„Stáli jsme před rozhodnutím buď jít jako SPOLU do opozice. Namísto toho, aby byl ve vedení Jiří Strobach s hnutím PRO Plzeň a na základě několikaletých osobních zkušeností ve vedení, jsme kývli na spolupráci. Ve hře pak už byla jen varianta jít do opozice,“ řekl QAPu Ondřej Ženíšek z TOP 09 s tím, že hnutí ANO o spolupráci s celou koalicí SPOLU nemělo zájem.

Foto: ilustrační Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24