QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňské divadlo spouští podcastový kanál. Co zajímavého nabídne?

21.09.2022 10:55

Divadlo J. K. Tyla představilo nový podcastový kanál s názvem Čin&hra. Podcasty přinesou nejnovější informace z divadla, rozhovory s osobnostmi a mnohem více.

podcasty_djkt

„Covidové pauzy nás donutily hledat nové cesty, jak oslovovat a komunikovat s diváky, a podcasty jsou jednou z nich. Jejich hlavním cílem je poodhalit divákům svět činohry, přinést zajímavé rozhovory a upozornit, že existují různé pohledy na viděné inscenace, a ukázat, že dobré divadlo dává otázky, na které je nutné hledat odpovědi,“ uvádí šéfka činohry DJKT Apolena Veldová.

Podcastový kanál bude zahrnovat tři témata. Dramaturgické úvody přiblíží divákům vybrané inscenace repertoáru činoherního souboru. Tento tematický okruh bude ideálním doplněním výuky pro školáky. Paměť činohry přinese sondu do významných momentů divadla, etapy a osobnosti plzeňské činohry. Dialog pak pobaví posluchače rozhovory s herci. Jana Ondrušková a Libor Stach budou vyzpovídat své kolegy i hosty z činoherního souboru.

„První díly představí světoznámý historický thriller Čarodějky ze Salemu, herce Michala Štěrbu, jenž v současnosti exceluje v komediích Španělská muška, Pravda, Brouk v hlavě a poetických Postřižinách, a přiblíží legendu českého divadla Ladislava Smočka,“ láká na první díly mluvčí divadla Martina Drbušková.

Posluchači najdou podcasty na webových stránkách divadla, na Soudcloudu a Spotify. Časem i na ostatních podcastových platformách jako Google a Apple Podcasts. 

Autorem celého konceptu je herec Libor Stach, autory scénářů, moderátory či průvodci jednotlivými díly budou vedle něj dramaturgové činoherního souboru – Zdeněk Janál a Klára Špičková, herečka Jana Ondrušková a další přizvaní hosté z řad odborné veřejnosti

Foto Irena Štěrbová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24