Plzeňští žáci opět září. Tentokrát v soutěži Mladý chemik - FOTKY

22.01.2023 17:03

Tři žáci plzeňských základních škol zazářili v soutěži Mladý chemik. Žáci z Plzně obsadili první tři příčky v regionálním kole soutěže. Za vynikající úspěchy jim poděkovala náměstkyně primátora města Plzně Lucie Kantorová.

Mladý Chemik_úspěch žáků_0123_město Plzeň (2)
Mladý Chemik_úspěch žáků_0123_město Plzeň (2)Mladý Chemik_úspěch žáků_0123_město Plzeň (1)Mladý Chemik_úspěch žáků_0123_město Plzeň (2)Mladý Chemik_úspěch žáků_0123_město Plzeň (3)Mladý Chemik_úspěch žáků_0123_město Plzeň (4)

„Ráda bych vám pogratulovala k vynikajícím výsledkům v chemické soutěži, ale i za to, že reprezentujete svou školu a město Plzeň. Přeji vám mnoho štěstí nejen v republikovém kole soutěže, ale také u přijímacích zkoušek, které vás teprve čekají,“ uvedla náměstkyně pro oblast školství a cestovního ruchu Lucie Kantorová. Studentům osobně pogratulovala a předala jim i zástupcům školy věcné dary.

Daniel Jedlička a Filip Vaněček ze 17. základní a mateřské školy na Roudné obsadili v regionálním kole první a druhé místo. Tato krásná umístění vybojovali v těžké konkurenci. Na soutěž do Karlových Varů se sjelo 1011 žáků devátých tříd ze 46 základních škol z Plzeňského a Karlovarského kraje. 

„Daniel i Filip pracují v chemii na výbornou, zajímá je podstata chemických jevů a zákonitostí přírody založených na praktických chemických pokusech, proto nebylo žádných pochybností o jejich účasti v soutěži,“ prozradila na své žáky učitelka chemie Eva Králová.

Třetí místo získala Sofie Michalčíková z 11. základní školy na Borech. „Sofie se na první kola soutěže vůbec nepřipravovala, většinu otázek odvodila logicky, až před regionálním kolem zapracovala na teorii, která už byla obtížná,“ řekla její učitelka chemie Martina Čmolíková.

Mladí Plzeňané se s dalšími soutěžícími z celé republiky utkají 13. června v Pardubicích, kde se uskuteční na Vysoké škole chemickotechnologické poslední kolo soutěže. 

Foto město Plzeň

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24