QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozor! Brzy začne v Plzeňském kraji platit nový jízdní řád Českých drah

05.12.2022 17:10

V prosinci dochází ke změnám jízdního řádu Českých drah. Letos se rozsah dopravy nemění, na některých tratích dojde k drobným změnám.

RegioShark

Nový jízdní řád začne platit v neděli 11. prosince. “Rozsah dopravy zajišťovaný Českými drahami na území Plzeňského kraje, zůstane na stejné úrovni jako v současném jízdním řádu. Na jednotlivých tratích dojde pouze k drobným minutovým odchylkám v čase odjezdů a příjezdů některých vlaků. Nový jízdní řád bude platit do 9. prosince 2023,” uvedl Petr Pošta, mluvčí ČD.

Jízdní řád pro období 2022/23 je mimo drobných minutových úprav na některých tratích shodný s letošním grafikonem.

Změny na jednotlivých linkách ČD v Plzeňském kraji

Trať 160 Plzeň – Žatec: Na trati je zachován stávající koncept dopravy. U jednotlivých osobních vlaků dochází jen k minutovým odchylkám odjezdů a příjezdů vlaků.

Trať 170 Beroun – Plzeň – Klatovy: U některých osobních vlaků dochází k minutovým odchylkám odjezdů a příjezdů vlaků. Stejně jako letos budou sezónní vlaky Plzeň – Klatovy – Železná Ruda-Alžbětín jezdit o sobotách, nedělích a svátcích po celý rok, v zimní a letní sezóně i v pracovní dny. Vlaky pojedou o jarních, velikonočních a podzimních prázdninách.

Trať 175 Rokycany – Nezvěstice: V novém jízdním řádu bude na této trati zachován stejný koncept dopravy, u některých vlaků dojde pouze k drobným posunům časové polohy v řádu minut. V úseku Rokycany – Mirošov a zpět budou ve větší míře nasazována vozidla 844 RegioShark.

Trať 176 Plzeň – Radnice: V novém jízdním řádu bude na této trati zachován stejný koncept dopravy, u některých vlaků dojde pouze k drobným posunům časové polohy v řádu minut.

Trať 177 nově Plzeň – Bezdružice: V novém jízdním řádu bude zachován stejný koncept vedení vlaků regionální dopravy, i na této trati dojde pouze k drobným posunům časové polohy.

Trať 178 Plzeň hl.n. – Cheb: Na této trati je zachován stávající koncept dopravy. U některých vlaků dojde k minutovým posunům.

Na území Plzeňského kraje zajistí České dráhy celkem 563 regionálních vlaků, z toho v pracovních dnech bude jezdit 488 vlaků, o sobotách a nedělích pak 344 vlaků.

Průměrně budou ČD v kraji vypravovat 447 regionálních vlaků denně.

Regionální spoje ujedou 5,963 mil. vlakokilometrů.

Trať 180 Plzeň – Domažlice – Domažlice město: Na této trati je zachován stávající koncept dopravy. 

Trať 181 Nýřany – Heřmanova Huť: Na této trati je zachován stávající koncept dopravy.

Trať 182 Staňkov – Poběžovice: Na trati je zachován stávající koncept dopravy. Vlaky jedoucí v sobotu a ve svátek do Holýšova, budou odjíždět z Poběžovic o tři minuty dříve. 

Trať 183 Klatovy – Železná Ruda-Alžbětín: Na trati je zachován stávající koncept dopravy. Stejně jako letos budou sezónní vlaky jezdit o sobotách, nedělích a svátcích po celý rok, v zimní a letní sezóně i v pracovní dny. Vlaky pojedou také o jarních, velikonočních a podzimních prázdninách. O letních prázdninách budou opět jezdit vlaky z Klatov v 9:40 do Železné Rudy (příjezd v 10:40) a zpět ze Železné Rudy v 9:17 do Klatov (příjezd v 10:14).

Trať 184 Domažlice – Planá u Mariánských Lázní: Na této trati je zachován stávající koncept dopravy.

Trať 185 Domažlice – Klatovy – Horažďovice předměstí: Na této trati je zachován stávající koncept dopravy.

Trať 186 Svojšín – Bor: Na této trati objednavatel neobjednal žádný vlak Českých drah.

Trať 191 Plzeň – Horažďovice předměstí: Koncept obslužnosti zůstává s drobnými minutovými odchylkami u některých vlaků stejný jako v současném jízdním řádu.

Trať 192 Nepomuk – Blatná: Koncept obslužnosti zůstává s drobnými minutovými odchylkami u některých vlaků stejný.

foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24