QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Proč z domažlické radnice zmizela ukrajinská vlajka?

09.11.2022 12:05

Město Domažlice svěsilo z budovy radnice ukrajinskou vlajku. Došlo k tomu na státní svátek 28. října. Dle zákona byla ten den na radnici vyvěšena česká vlajka.

radnice Domažlice_město Domažlice

„U části občanů města vyvolalo svěšení ukrajinské vlajky z budovy radnice velké emoce. Město Domažlice bylo jedno z posledních, kde byla vlajka Ukrajiny stále vyvěšena. Většina měst vlajku svěsilo již v červenci,“ uvedl Pavel Faschingbauer, místostarosta města.

Vlajka na radnici byla výrazným symbolem zejména na začátku válečného konfliktu. Nyní je z pohledu vedení města důležitější, aby dobře fungovala konkrétní pomoc ukrajinským uprchlíkům i Ukrajině samotné. „Vedení města chce tímto ujistit občany, že nejde o ukončení podpory Ukrajiny. Naopak. Kromě stávající podpory ukrajinským uprchlíkům připravujeme další prostory, které bude moci využít jak Centrum na podporu integrace cizinců, tak i místní spolky pro svoji činnost. Dále rozšíříme místa, kde budou dostupné potřebné informace pro ukrajinské uprchlíky,“ řekl místostarosta Domažlic.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24