QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Radní Domažlic jednali o vstupném na babylonskou pláž

25.01.2023 8:31

Rada města Domažlice jednala o vstupném na pláž, která se nachází u babylonského rybníka. Výsledky jednání návštěvníky největší rekreační vodní plochy na Domažlicku zajisté potěší.

IMG_20220602_104551

“Vstupné na babylonskou pláž se ani letos platit nebude, rozhodli radní. Poplatek se přestal vybírat v roce 2011 poté, co babylonský rybník prošel náročným odbahněním. Dno se tehdy čistilo poprvé od roku 1930, od kdy je v majetku města Domažlice,” uvedlo město.

Díky získané dotaci byl rybník v roce 2011 vyčištěn. S dotací se však pojily i podmínky, které nedovolují v místě 10 let provozovat komerční činnost. “S finančními náklady za odbahnění zásadně pomohla dotace ze Státního fondu životního prostředí (SFŽP), která pokryla 95% nákladů z částky 34,2 milionu korun. Podmínky pro přiznání dotace byly přísné. V místě, kterou státní dotace podpořila, nesměla být po dobu 10 let provozována komerční činnost, kterou byl i příjem ze vstupného, provoz stánků na pláži nebo podnájem kabin,” vysvětlilo město.

Výsledek jednání rady milovníky vodních radovánek potěší. Vstup na babylonskou pláž bude tedy i toto léto zdarma. Poplatek se bude účtovat pouze za pronájem kabin. “Rada města schválila cenu podnájmu kabin na koupališti Babylon pro sezonu 2023. Za malou, kterých je v areálu 204, zaplatí zájemci poplatek 800 Kč za rok. Za velkou kabinu je stanovena cena 1000 Kč za rok. Velkých kabin je k dispozici jedenáct,” uvedlo město.

Foto ilustrační město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24