QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce budovy hlavního nádraží v Plzni je zhruba ve třetině - VIZUALIZACE

10.10.2022 21:28

Budova plzeňského hlavního nádraží prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Podívejte se na vizualizace, jak bude vypadat interiér.

Havni nadrazi viz 6
hka´´lavni nadrazi viz 7Havni nadrazi viz 6hlavni nadrazi 8hlavni nadrazi 7hlavni nadrazi viz5hlavni nadrazi viz

Rekonstrukce budovy navazuje na modernizaci nástupišť a dalších částí stanice, které proběhly v uplynulých letech. Vedle opravy střechy a obvodového pláště objektu doznají zásadní proměny i interiéry.

V červnu letošního roku jsme se podívali do rekonstruované budovy nádraží. Fotografie a zajímavosti najdete ZDE.

Celkem je rekonstrukce památkově chráněného objektu výpravní budovy z roku 1908 na plzeňském hlavním nádraží rozdělena do 16 etap, stát bude 668 milionu korun. Hotovo by mělo být do konce roku 2023.

Památkově chráněná budova plzeňského hlavního nádraží je přibližně ve třetině kompletní rekonstrukce. Cestujícím budou k dispozici po rekonstrukci i nové obchody v pasáži a také restaurace. Obchodní plochy by měly narůst až o 150 m2. Barevnost se navrátí k původní krémové a šedé. Interiér má doplnit odolný sedací nábytek z litého materiálu jako je corian. Dlažba v hale bude provedena jako replika původní historické dlažby.

Zásadní úpravou projdou centrální pokladny pro prodej jízdenek i informační centrum. Cestující si budou moci koupit jízdenky od všech přepravních společností na jednom místě, což dosud nebylo možné. Horní hala získá charakter obchodní pasáže. Nepřehlednutelné bude také její výrazné prosvětlení. 

Klíčovou myšlenkou návrhu je propojení nádraží s městem. Novinkou bude restaurace se zahrádkou, která oživí dnes nevyužívaný prostor za nádražím. Exteriér s interiérem propojí nové celoprosklené dveře. 

Vizualizace A8000 - architektonický atelier

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24