Řidič se na dálnici marně pokusil couváním ujet policistům

17.01.2023 13:09

Policisté na dálnici D5 chtěli zastavit podezřelé vozidlo. Při navádění k bezpečnému zastavení řidič začal couvat. Následně se policistům vymlouval, že zapomněl peněženku. A měl k tomu důvod.

Policie_Pixabay

„Policisté z dálničního oddělní Ostrov u Stříbra si v minulém týdnu 10. ledna 2023 po 15. hodině všimli na 123. km dálnice D5 pomalu jedoucího vozidla, které vyjíždělo od benzínové čerpací stanice. Řidič jel s vozidlem Hyundai pomalou konstantní rychlostí, a proto se jej policisté pokusili zastavit ke kontrole,“ uvedla Eva Červenková, mluvčí policie.

Policisté tedy začali navádět vozidlo k bezpečnému zastavení. „Řidič vozidla ale nedbal pokynů a po přejetí do odstavného pruhu dálnice začal couvat proti směru jízdy. Po několika metrech řidič vozidlo zastavil a přelezl si na zadní sedadla,“ popsala sled událostí mluvčí policie s tím, že z místa spolujezdce vyběhla směrem k policistům žena s prosbou o umožnění další jízdy.

Řidič vozidla následně vystoupil ze zadních dveří vozidla. „Osmatřicetiletý řidič nepřeložil žádné doklady k řízení a provozu vozidla s výmluvou, že si peněženku nechal doma. Policisté zjistili, že muž má platný zákaz řízení, vozidlo nemá platnou technickou kontrolu, doklad o sjednaném pojištění odpovědnosti z provozu vozidla a vozidlo nemělo uhrazený časový poplatek za užití dálnice,“ vyjmenovala všechny prohřešky Eva Červenková.

Dechová zkouška u řidiče byla s negativním výsledkem, ale test na návykové látky i vyšetření u lékaře řidič na výzvu policistů odmítl. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24