QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Skvělá zpráva pro řidiče! Losiná bude brzy průjezdná! FOTKY

24.11.2022 11:49

Výstavba nové okružní křižovatky probíhala v obci Losiná od 1. dubna. Komunikace, která leží na hlavní trase mezi Pískem a Plzní byla obtížně průjezdná, v místě se tvořily kolony. Dobrá zpráva je, že stavba se pomalu chýlí ke konci.

křižovatka Losiná_1122_ŘSD (2)
křižovatka Losiná_1122_ŘSD (2)křižovatka Losiná_1122_ŘSD (1)křižovatka Losiná_1122_ŘSD (3)křižovatka Losiná_1122_ŘSD (4)

“Během pátku 2. prosince by mělo v režimu předčasného užívání dojít k úplnému zprovoznění nově budované okružní křižovatky v Losiné u Plzně na silnici I/20. V průběhu příštího týdne ještě na místě proběhnou poslední kontroly a prohlídky, které by právě tento termín měly potvrdit,” uvedl Adam Koloušek, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Stavba s cenou ve výši 29,3 mil. Kč bez DPH probíhala v obci Losiná a značně komplikovala dopravu. Opravy v daném úseku však byly již nutné. “Původní styková křižovatka silnice I/20 se silnicí III/18047 a polní cesty už byla dopravně nevyhovující. Z toho důvodu došlo v řešeném úseku k přestavbě tohoto křížení na okružní křižovatku o poloměru 29 m. Cílem této stavby je hlavně zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti na vjezdu do obce ve směru od Plzně,” popsal mluvčí ŘSD.

Provoz na místě byl po celou dobu výrazně omezen. “Vzhledem ke stavebním úpravám vozovky bylo už od první poloviny roku nutné částečně  omezit provoz na komunikaci I/20 v místě křižovatky I/20 a II/18047, kdy byl provoz veden kyvadlově jedním pruhem. To v Losiné a okolí způsobovalo výrazné dopravní komplikace, a to hlavně v době dopravních špiček. Na konci příštího týdne by se úplným zprovozněním úseku měly právě tyto problémy minimalizovat,” informoval Adam Koloušek.

Výsledná podoba okružní křižovatky pak počítá také se založením budoucích větví mimoúrovňové křižovatky Losiná, která bude součástí plánovaného obchvatu obce. 

foto ŘSD
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24