QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stodská nemocnice zpřísňuje režim návštěv

11.01.2023 11:04

Stodská nemocnice zpřísňuje návštěvy pacientů. Omezení bude platit od dnešního dne až do 22. ledna.

photo-pg-3702-1800-

„Z důvodu zhoršené epidemiologické situace jsme nuceni zpřísnit omezení návštěv na interním oddělení. Na interním oddělení platí od 11. do 22. ledna zákaz návštěv, pokud ovšem návštěvu předem neschválí ošetřující lékař pacienta. Souhlas lékaře je nutné si vyžádat telefonicky v předstihu před samotným příchodem do nemocnice,“ uvádí Stodská nemocnice.

V případě, že lékař návštěvu povolí, platí tyto podmínky:

  • Návštěvu pacientů mimo izolaci tvoří nejvýše dvě osoby; doba trvání návštěvy je nejvýše 30 minut; návštěva používá respirátor řady FFP2 nebo vyšší (lze zakoupit v recepci nebo v lékárně).
  • Návštěvy u pacientů v izolačním režimu jsou shodné jako u pacientů mimo izolaci, ovšem návštěva používá respirátor řady FFP2 nebo vyšší a ochranný plášť (balíček respirátor + plášť lze zakoupit v recepci nemocnice za 60 korun).

„I v případě předchozího schválení návštěvy lékařem si nemocnice vyhrazuje právo v případě příznaků respiračních onemocnění návštěvu k pacientovi nevpustit,“ uvádí nemocnice.

Z důvodu zhoršené epidemiologické situace (kombinovaná epidemie respiračních nemocí) platí zákaz návštěv i v Rokycanské nemocnici. Více jsme informovali zde.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24