QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velký požár domu v Sušici, škoda je 4 miliony - FOTKY

03.12.2022 16:04     03.12.2022 16:15

V sobotu 3. prosince vypukl požár Sušici na Klatovsku. Hořel dům v ulici T. G. Masaryka. Škody jsou obrovské, hasiči zabránili k rozšíření plamenů na prodejnu a tržnici v okolí.

pozar susice
pozar susicepozar hasici sucśicepozar hasiči sušicepozar susice 4pozar

"Po dvanácté hodině vyjely 4 jednotky k požáru podkroví domu v ulici T. G. Masaryka v Sušici. Požár se podařilo lokalizovat zhruba za dvě hodiny od příjezdu první jednotky," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Hasiči museli nasadit i výškovou techniku. "Jedna část jednotek se zaměřila na ochranu okolních domů v nichž jsou prodejna a tržnice. Ostatní hasiči zasahovali přímo na požáru samotném. Nasazena byla i výšková technika," potvrdil Petr Poncar.

Škody jsou obrovské. "Škoda byla předběžně stanovena na 4mil. Kč. Uchráněné hodnoty na 20 mil. Kč. Příčina je v šetření," uvádí mluvčí hasičů Petr Poncar.

"V sobotu 3. prosince přijali krátce po dvanácté hodině policisté oznámení o zahoření půdního prostoru domu v Sušici na ulici T.G.Masaryka. Na místo vyjeli hasiči a policisté, kteří společně zjišťují příčinu požáru. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti," uvedla k požáru mluvčí policie Dana Ladmanová.

foto: HZS Plzeňského kraje, facebook Hasiči Sušice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24