QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktoria zůstává v Lize mistrů bez bodu. Podlehla Bayernu 5:0

04.10.2022 20:39

V úterý 4. října nastoupili fotbalisté plzeňské Viktorie do třetího kola skupinové fáze Ligy mistrů. Plzeňský kádr nezískal ve skupině C ani jeden bod. Německý Bayern naopak zatím jede na vítězné vlně, a to se ani po dnešním utkání nezměnilo.

2022.08.23-21.47.45-030w

Skóre otevřel v 7. minutě Leroy Sané, který se trefil přímo do šibenice branky plzeňského gólmana Tvrdoně. První vážnější ohrožení branky hostů tedy skončilo gólem. Do dvougólového vedení poslal Bayern Serge Gnabry ve 13. minutě. Ve 21. minutě byla individuální akce Sadio Maného zakončena trefou do spodního rohu plzeňské branky. Bayern Mnichov tedy prakticky v úvodu utkání vedl nad Viktorií 3:0. Ve 35. minutě se trefil po zmatcích před brankou Tvrdoně Jamal Musiala. Německý tým se však neradoval příliš dlouho. Rozhodčí po shlédnutí videa gól neuznal z důvodu ofsajdu, který byl o pouhou špičku kopačky jednoho z fotbalistů. V 39. minutě měl pěknou šanci Tomáš Chorý, který se pokusil trefit hlavičkou soupeřovu branku. Střela šla však nad břevno. První poločas tedy skončil 3:0 pro domácí Bayern.

V prvních minutách druhého poločasu to vypadalo, že se Plzeň vzpamatovala a po střídání Vlkanova za Jemelku získala novou energii. V 50. minutě však inkasoval tým pod vedením Michala Bílka další branku. Tentokrát se trefil Leroy Sané, autor prvního gólu. Bayern tím poslal do jasného vedení 4:0. V 59. minutě si Eric Maxim Choupo-Moting ve vápně zpracoval přihrávku a trefou o tyč navýšil vedení Bayernu na 5:0. K pěkné šanci se dostal v 84. minutě plzeňský Fortune Bassey, který se dostal k dorážce ve vápně. Svou střelou však branku soupeře přestřelil. Do konce utkání se už skóre nezměnilo. Plzeňští fotbalisté si tak stejně jako před devíti lety vezou ze stadionu týmu Bayern Mnichov prohru 5:0.

SESTAVY

FC BAYERN MNICHOV

Neuer – Mazraoui, Upamecano (72. Pavard), de Ligt, Davies (46. Stanišič) – Goretzka (72. Sabitzer), Gravenberch – Sané (58. Tel), Musiala (46. Choupo-Moting), Mané – Gnabry

FC VIKTORIA PLZEŇ

Tvrdoň – Holík, Hejda (63. Tijani), Pernica, Havel – Kalvach, Ndiaye – Kopic (58. Jirka), Vlkanova (46. Jemelka), Mosquera (85. Pilař) – Chorý (58. Bassey)

STATISTIKY

Branky: 7. Sané, 13. Gnabry, 21. Mané, 50. Sané, 59. Choupo-Moting, ŽK: Chorý, Rozhodčí: Dabanovič – Djukič, Todorovič (všichni Černá Hora)

Diváci: 75 000

foto Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24