QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Záchranné složky zasahují u vážné nehody u Javorné

27.08.2023 15:46

Nehoda dvou vozidel zastavila provoz na silnici 27 u Čachrova na Klatovsku. Na místě je několik zraněných osob, záchranné složky i vrtulník.

CG0A0575

Na místě probíhají záchranné a vyprošťovací práce. "LZS z místa transportovala dvě ženy cca 50 a 70 let se středně těžkým zraněním a při vědomi na Urgentní příjem FN Plzeň. Do Klatovské nemocnice jsme pozemní cestou převáželi ženu r. 1965 a dva muže r. 1963 a r. 1966 s lehkými zraněními," uvedla mluvčí záchranky Andrea Divišová.

Silnice je stále uzavřena, předpokládá se, že místo nehody bude opět zprovozněno po páté hodině odpolední. "Vozidlo tovární značky Ford Transit jelo ve směru od obce Železná Rudu na obec Javorná. Z dosud nezjištěných příčin v levotočivé zatáčce přejelo do protisměru, kde se čelně střetlo s osobním vozidlem tovární značky Renault Clio jedoucí od obce Javorná na obec Železná Ruda. Při střetu došlo ke zranění čtyř osob," doplnila policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

U řidiče z vozu Ford Transit byl alkohol dechovou zkoušku vyloučen, u řidičky z druhé automobilu byl vyžádán odběr krve. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku 200 tisíc korun.

Foto ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT