QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Dýšině se přes zimu pilně pracovalo, golfový areál se otevře už koncem března!

18.03.2014 16:11

Mírná zima přeje golfistům. V areálu v Dýšině mohli v průběhu zimních měsíců spustit hned několik přestaveb a úprav a vypadá to, že se povede otevřít už poslední březnový víkend!

Dýšina-kurzy2
Dýšina-kurzyDýšina-kurzy1Dýšina-kurzy2Dýšina-kurzy3Dýšina-kurzy4Dýšina-kurzy5

Letošní mírná zima přeje sportovcům. Například v golfovém areálu v Dýšině mohli díky přijatelným teplotám v průběhu zimy spustit několik přestaveb a úprav, které ocenění nejen členové klubu, ale i další golfisté. V současné době jdou práce do finále a vypadá to, že se povede otevřít poslední březnový víkend. Zahájení sezóny bude netradiční - v Dýšině se začne akcí OPEN BIKE RACE 2014 a určena je amatérským golfistům.

Tím to s jarními akcemi nekončí, chystají se populární Jarní kurzy pro děti...

,,V dubnu otevíráme dětské kurzy golfu pod vedením profesionálních trenérů a cvičitelů. Setkání rodičů s trenéry, kde se bude řešit časový harmonogram tréninků,  proběhne v pondělí 31.3. od 16:30 a v pondělí 7.4. od 16:30 je náhradní termín. Věk dětí je ideálně mezi 5-18 lety. Do kurzů se pravidelně vrací naši již stávající malí golfisté, kteří už o golfu vědí opravdu hodně. Pro velký zájem otvíráme i kurzy pro úplné začátečníky," prozradila QAPu Tereza Slámová přímo z Golf Park Plzeň - Dýšina s tím, že kurzy trvají od dubna do června a na ně navazují intenzivní letní golfové kempy.

Rodiče nemusí mít strach, že by se kvůli velkému počtu zájemců jejich dítě méně naučilo. Obvykle je totiž ve skupince jen šest dětí a pokud by jich bylo více, trenér si přizve na pomoc cvičitele. Trenéři se snaží dětem vysvětlit golfové odpaly, švihy, postoje a také pravidla. K výuce jsou k dispozici cvičné plochy – driving range, putting a chipping green a pokud by nepřálo počasí, tak také dva simulátory.

A kolik za takový kurz zaplatíte? Záleží na intenzitě tréninků. Pokud dítě trénuje jednou v týdnu, tak kolem tisícovky za měsíc. S častějším pobytem na hřišti se cena samozřejmě zvyšuje. A na závěr dobrá zpráva. ,,Pro začátečníky nabízíme možnost zapůjčení golfového vybavení naším klubem. Pokud tedy tomuto sportu dítě nepropadne, nemusíte si lámat hlavu, co s nakoupenou výbavou. Vzhledem k tomu, že děti rychle rostou, tak se výbava postupně mění. Pro tyto případy organizujeme pravidelné „bazárky“, kdy rodiče donesou golfové věci, kterým již děti odrostly a domů si naopak mohou přinést „nově“ zakoupenou výbavu vyhovující věku dítěte," dodává Tereza Slámová.

FOTO:Golf Park Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT