QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chodské slavnosti z pohledu Městské policie Domažlice? Ztracené děti i neukáznění řidiči

14.08.2023 19:59

69. ročník Chodských slavností-Vavřinecké pouti se konal od 11. do 13. srpna. Slavnosti navštěvují každoročně tisíce lidí a jinak tomu nebylo ani v letošním roce. Městská policie Domažlice musela řešit hned několik incidentů.

městská policie Domažlice_ilustrační_město Domažlice

V době konání Chodských slavností byly u Městské policie Domažlice denní i noční služby posíleny. Motorizované hlídky po dobu konání Chodských slavností kontrolovaly dopravní situaci ve městě. „Většina řidičů respektovala dopravní značení, ale našla se i taková skupina řidičů, která si s dopravním značením hlavu nelámala. Strážníci nejčastěji řešili stání vozidel v zákazu stání, za uplynulé tři dny bylo řešeno přes čtyři desítky přestupků v provozu na pozemních komunikacích,“ uvedla Městská policie Domažlice.

Jedna z pěších hlídek měla na starosti kontrolu stánkového prodeje a prevenci proti krádežím. „V době konání letošních Chodských slavností nebyla prodejcům uložena žádná pokuta. Zaznamenány byly drobné problémy s osobami pod vlivem alkoholu, s přemisťováním přenosného dopravního značení, které bylo po dobu konání Chodských slavností rozmístěno po městě. Strážníci prováděli kontrolu a značení vraceli zpět na původní místo,“ uvádí policie.

O slavnostech se hodně ztrácelo i nalézalo, včetně dětí. „Městská policie eviduje 14 případů ztracených či nalezených věcí. Ztrácely se však i děti. V sobotu 12. srpna strážníci dokonce ve čtyřech případech převzali ztracené dítě a pátrali po jeho rodičích,“ uvedla Městská policie Domažlice s tím, že všechny případy skončily šťastně a děti se v pořádku vrátily ke svým rodičům.


Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT