QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak se daří speciální pořádkové jednotce Plzeňského kraje? VIDEO

09.02.2023 9:38

Speciální pořádková jednotka Plzeňského kraje má za sebou první měsíc. Policisté se rozhodně nenudili. Za první dny existence dokázala jednotka vypátrat 72 hledaných osob.

SPJ_PČR

“Speciální pořádková jednotka byla spuštěna 1. ledna tohoto roku. Je asi ještě brzy hodnotit přínosy, klady a pozitiva a naplněná očekávání. Nicméně jsme velmi mile překvapeni tím, jaký ohlas tato jednotka, zejména mezi kolegy na základních útvarech, má,” řekl Jaroslav Vild, ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

Od prvního dne nového roku tedy můžeme kdekoliv v našem kraji potkávat policisty ze speciální pořádkové jednotky, kteří společně s ostatními kolegy dohlíží na to, abychom se cítili co nejbezpečněji. “Za měsíc leden policisté z této jednotky zkontrolovali 2 736 osob a 837 vozidel. Velkým přínosem ke zlepšení bezpečnosti v Plzeňském kraji bylo jistě zadržení 13 pachatelů trestných činů a dále také vypátrání 72 hledaných osob,” prozradil detaily Ondřej Hodan, mluvčí policie. “Policisté ze speciální pořádkové jednotky nechyběli ani na šesti lednových utkáních plzeňských hokejistů a fotbalistů, kde dohlíželi na jejich bezproblémový průběh,” dodal mluvčí.

“Mezi její nejzásadnější úspěchy v lednu patřila bezesporu záchrana mladého muže, který chtěl skokem ze skály ukončit svůj život. Policisté muže vypátrali ve špatně přístupném terénu, navázali s ním komunikaci a společně s přivolaným vyjednavačem ho přesvědčili k tomu, aby svůj úmysl se skoncováním života přehodnotil. Společně s hasiči pak muže dostali do bezpečí, kde ho předali do péče záchranářů,” řekl Ondřej Hodan.

Podívejte se na video:

Foto a video PČR

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24