QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladík projel supermarketem. Způsobil škody za více než půl milionu - FOTKY

28.11.2022 18:20

24letý muž si od kamaráda vypůjčil bez svolení auto a projel jím supermarketem. Škody přesahují půl milionu korun.

penny_2
penny_2penny 1penny_3

K dopravní nehodě došlo v neděli 27. listopadu v půl jedné ráno v Lidické ulici v Plzni. „Teprve 24letý muž si bez dovolení „vypůjčil“ vozidlo, které jeho kamarád nechal stát s klíčky v zapalování na čerpací stanici a odešel si koupit něco k pití. Mladík bez jeho svolení následně s automobilem odjel. V ulici Lidická ovšem vlivem požitého alkoholu nezvládl řízení a vyjel mimo vozovku,“ popsala Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Mladík autem zdemoloval vchod do supermarketu. „Došlo ke střetu s vyvýšeným obrubníkem a následně ke střetu s proskleným vchodem supermarketu. Po střetu vozidlo pokračovalo v jízdě a vchodem projelo na parkoviště před budovu obchodu. Mladý řidič z místa dopravní nehody odjel,“ popsala sled událostí mluvčí policie.

Automobil mladý muž odstavil nedaleko nákupního střediska. „Na místo ihned vyjeli policisté a muže omezili na osobní svobodě. Ten se policistům přiznal, že vozidlo řídil on. Dechová zkouška na alkohol u něj ukázala pozitivní výsledek 0,7 promile,“ doplnila Michaela Raindlová.

Při dopravní nehodě naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn. Škoda byla předběžně vyčíslena na 540 tisíc korun. Policisté se případem nadále zabývají.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24