QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V kampusu ZČU na Borských polích vysadili strom Olgy Havlové

15.10.2018 19:11

Jeden z celkem 85 "stromů dobré vůle", které jsou letos vysazovány po celé České republice, vysadili v pondělí v kampusu Západočeské univerzity na Borských polích.

Strom Olgy Havlové - rektor Miroslav Holeček
Strom Olgy Havlové - rektor Miroslav HolečekStrom Olgy Havlové - Václav Šimánek, Eva Bautzová, Miroslav HolečekStrom Olgy Havlové - areálStrom Olgy HavlovéStrom Olgy Havlové - plaketa

Při příležitosti letošních nedožitých 85. narozenin bývalé první dámy vysadili dnes v kampusu ZČU na Borských polích rektor ZČU Miroslav Holeček, zástupkyně Výboru Dobré vůle Olgy Havlové Libuše Bautzová a Eva Kvasničková a předseda správní rady ZČU Václav Šimánek "Strom Olgy Havlové".

Strom Olgy Havlové má připomínat osobnost této mimořádné ženy. První "strom dobré vůle" byl v Plzni vysazen letos v dubnu, na Slovanech. Informovali jsme ve článku zde.

Vysazení sakury se uskutečnilo v souvislosti s konferencí Dobrá praxe, která se bude konat od 17. do 18. října v Techmania Science Center. "Konference poskytne příležitost pro sdílení zkušeností v oblasti podpory osob se specifickými potřebami, a to jak ve vztahu k jejich vzdělávání, tak k jejich uplatnitelnosti na trhu práce. Konferenci pořádá Informační a poradenské centrum (IPC) Západočeské univerzity v Plzni a je jednou z aktivit centra, které přesahují hranice univerzity," uvedl Pavel Korelus ze Západočeské univerzity v Plzni.

FOTO: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24