QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Borská přehrada bude mít opět vánoční plovoucí strom. Rozsvítí se přímo na hladině

25.11.2023 17:38

Úplně poprvé se strom rozzářil na hladině přehrady České údolí známé též jako Borská nebo Litická přehrada minulý rok. Akce sklidila úspěch, a tak jí centrální obvod pořádá i letos. Rozsvícení doprovodí i lampionové průvody.

DSC06642

Vánoční strom  na hladině Borské přehrady bude ozdobený osmi metry světelných girland a hvězdami, rozsvítí se 1. prosince a k vidění bude až do Tří králů..

Akce má název Rozsvícení stromu na Borské přehradě aneb cesta se světýlky za Ježíškem II.

„Stejně jako v loňském roce se ke stromu na hladině vypraví čtyři průvody se světýlky ze čtyř různých míst: Bor, Výsluní, Valchy a Litic. Nezapomeňte si s sebou tedy vzít lampiony nebo baterky. Fantazii se ale meze nekladou a je možné vyzdobit se například i světelným řetězem,“ vyzývá k účasti starosta Trojky David Procházka, který před dvěma lety s nápadem na plovoucí strom přišel.

Průvody vyjdou v 16.30 z Bor od Brány do Borského parku, účastníci průvodu z Výsluní se ve stejný čas sejdou na křižovatce Zářijové a Červencové ulice u nástěnky, na Valše bude tentokrát sraz v 16.30 u lávky u Černého mostu a Litičtí vyjdou od své hasičské zbrojnice v 17.00.

Ve Škodalandu bude připraven program i občerstvení. Strom na hladině se rozsvítí přesně v 18:30 hodin.

PMDP navýší mezi 17. a 19. hodinou autobusové spoje, kterými se mohou do multifunkčního areálu u přehrady dopravit i ti, kteří se průvodů účastnit nechtějí nebo nemohou.

Přidané spoje Bory – U Přehrady a zpět budou obsluhovat všechny zastávky linky 21 v daném úseku, tedy Bory, Borský park, Věznice Bory, U Přehrady. Spoje budou vložené mezi pravidelné spoje linky 21. Odjezdy přidaných spojů z Bor jsou: 17:00, 17:20, 17:40, 18:00 a přidané spoje od přehrady: pojedou v: 18:43, 18:53 a 19:13.

Spoj s odjezdem v 19:13 bude pokračovat z Bor jako přidaný spoj linky 26 Bory – Valcha s odbavováním cestujících na všech zastávkách linky 26 v daném úseku.

foto. Milan Janoch

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT