Festival Posviť si na budoucnost poradí kam na střední školu

05.10.2022 12:10

V Plzeňském DEPO2015 se v pátek 7. a v sobotu 8. října bude konat festival středních škol Plzeňského kraje. Akce s názvem Posviť si na budoucnost nabídne žákům pomoc s volbou dalšího vzdělávání.

Fyzika_foto Pixabay

Dvoudenní festival přinese prezentaci 30 škol z celého Plzeňského kraje. V pátek 7. října dopoledne bude areál DEPO2015 patřit předem registrovaným žákům. Pro veřejnost bude akce přístupná od pátečního odpoledne od 12:00 do 15:00 a v sobotu 8. října od 9:00 do 12:00 hodin. „Srdečně zveme žáky 9., ale i 8. ročníků ZŠ s rodiči nebo kamarády!“ říká Veronika Ondriškovič z Krajského centra vzdělávání a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky.

Na stránkách posvitsinabudoucnost.cz je možné prozkoumat profily vystavujících středních škol a připravit se s pomocí Festivalové karty, která slouží jako pracovní list pro návštěvníky. Na webových stránkách jsou k dispozici také metodiky pro pedagogy a pro rodiče s doporučeními, jak mladé lidi v jejich rozhodování co nejlépe podpořit. V areálu plzeňského DEPO2015 naleznete i poradenskou zónu, kde můžete využít kariérové poradce z Krajského centra vzdělávání a Úřadu práce nebo načerpat informace o trhu práce od Regionální rozvojové agentury Plzeňského kraje.

Foto ilustrační, plakát PK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24