QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavě se těžce zranil mladý cyklista

19.08.2011 17:30

Horská služba Šumava zasahovala u nehody dvacetiletého cyklisty, ten se těžce zranil na Lipně a byl transportován vrtulníkem do nemocnice. Horská služba Šumava apeluje na cyklisty, aby nepřeceňovali své síly.

IMG_9108

Dvacetiletý cyklista se v pátek 19. srpna odpoledne těžce zranil na Šumavě. K nehodě došlo krátce po čtvrté hodině odpoledne, cyklista nezvládl překážku na cyklistické sjezdové dráze na Lipně a těžce se zranil. Na místě zasahovala Horská služba Šumava, která byla na místě během krátké chvíle.
„Zjistil jsem, že mladík při prudkém pádu utrpěl otevřenou zlomeninu v kotníku. Ihned jsem zahájil základní ošetření a vzhledem k povaze zranění povolal zároveň vrtulník Letecké záchranné služby z Českých Budějovic,“ uvedl k nehodě Václav Cypro, zasahující člen Horské služby Šumava. Cyklista byl stabilizovaný převezen terénní čtyřkolkou k vrtulníku a byl transportován do nemocnice.

Horská služba Šumava apeluje na cyklisty, aby byli opatrní a nepřeceňovali síly. „Je nutné, aby cyklisté nepřeceňovali své síly a na takových náročných tratích jezdili s ohledem na možné pády a následné zranění,“ upozornil Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT