QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jezdí nejkrásnější vánoční tramvaj v Plzni? Hlasujte pro ní v anketě

18.12.2022 11:51

Plzeňané mají opět šanci dát svůj hlas letošní vánoční tramvaji, která už od první adventní neděle projíždí ulicemi Plzně.

vanocni tramvaj pzen foto PMDP
Vánoční tramvaj_2022_PMDP1Vánoční tramvaj_2022_PMDP2Vánoční tramvaj_2022_PMDPvanocni tramvaj plzen foto PMDPvanocni tramvaj plzen foto pmdp1vanocni tramvaj pzen foto PMDP

Do ankety "Kde jezdí nejhezčí Vánoční tramvaj 2022" bylo letos nominováno přes třicet tramvají převážně z Evropy, o hlasy se ale uchází i tramvaj z americké Philadelphie. Hlasovat můžete ZDE.

Kromě Plzně jsou ve hře i další české tramvaje - z Brna, Prahy, Liberce, Mostu, Olomouce. Praha letos ozdobila dokonce 6 vánočních tramvají.

V letošním roce je konkurence opravdu veliká, celkem je počet přihlášených tramvají 32. Lidé mohou hlasovat pro tramvaje z Česka, Polska, Slovenska, Německa, Belgie, Maďarska, Švýcarska a USA.

Vloni se ankety, kterou vyhlašuje pravidelně redakce webu mhd86.cz, zúčastnilo 24 tramvají. Plzeňská krasavice obsadila krásnou stříbrnou pozici. Zvítězil maďarský Miskolc.

Plzeňská vánoční tramvaj vyjela do ulic Plzně o letošním adventu již popáté. Připravily ji Plzeňské městské dopravní podniky. Stejně jako v předchozích letech je vyzdobena vnějším i vnitřním polepem a světelnými dekoracemi.

Jízdní řád a další podrobnosti najdete ZDE.

foto: PMDP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24