QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ochutnejte nejrůznější dobroty na Doubravce! Blíží se akce Trhy a Bábovky

30.05.2023 10:41

Městský obvod Plzeň 4 přichystal zbrusu novou kulturní akci plnou zábavy a ochutnávek dobrého jídla i pití. Neváhejte a přijďte se pobavit na Doubravku i vy!

ilustrační tipy na víkendd_Milan Svoboda

Akce s názvem Trhy a Bábovky se bude premiérově konat v sobotu 3. června od 9 do 14 hodin v prostorách před OD Centrum na Doubravce v Plzni. Těšit se můžete na grilování a ochutnávky nejen od regionálních výrobců a dodavatelů.

Pochutnejte si na kuličkách a nugátu z Rokycan, na uzeninách z Třemošné, specialitách z restaurace z Roští nebo na dobrotách z kavárny na kolech Lefebvre café et crepes. O víno se postará například stánek vinařství Vican, ochutnat bude možné i nejrůznější sýry, ke koupi budou i čerstvé a uzené ryby rybářů z Křimic.

V bohatém doprovodném programu si každý najde to své. Jak už název napovídá, akce bude nejen o trzích, ale i bábovkách. Andělskou kuchařku přijede představit doubravecká rodačka Miroslava Kuntzmannová, která zároveň přiveze až 100 let staré formy na bábovky a pohovoří o pečení a tradici bábovek.

Připravena je i soutěž o nejlepší bábovku. Je vaše bábovka ta nejchutnější široko daleko? Přihlaste ji do soutěže! Tři nejchutnější bábovky budou oceněny. Jak na to? Upečte svou oblíbenou bábovku, přineste ji celou v den konání akce před obchodní dům Centrum na Doubravce do 10 hodin. Porota posoudí a ochutná všechny bábovky, ve 14:00 se uskuteční vyhodnocení soutěže.

Na akci Trhy a Bábovky se zabaví i děti. Přijede umělecký kovář, děti si s ním budou moci zkusit ukovat vlastní výrobek. Chybět nebude ani dřevěný ručně poháněný kolotoč na kliku.

Dále se můžete těšit na live barber show INDIGOTVVINS Barber&Tattoo. Programem provede moderátorka Veronika Nágrová.

Foto ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24