Plzeň bude plná krojů, folkloru a tradic. Blíží se Mezinárodní folklorní festival CIOFF

06.06.2023 8:13

V Plzni a okolí se již brzy uskuteční Mezinárodní folklorní festival CIOFF Plzeň 2023. Těšit se můžete na soubory z Čech a Moravy, ale také ze zahraničí.

ilustračka_klatovy_milan svoboda

Jubilejní 25. ročník folklorního festivalu se odehraje v Plzni, Konstantinových Lázních nebo Dýšině, a to v termínu od 7. do 11. června. Do Plzně zavítají soubory z Nepálu, Chorvatska, Ukrajiny, Slovenska a Německa. Těšit se můžete na bohatý program plný lidových tradic.

Jubilejní 25. ročník Mezinárodního folklorního festivalu CIOFF Plzeň 2023 odstartuje ve středu 7. června. Zájemce o folklor čeká pět dnů nabitých folklorem z Čech i zahraničí. Festival již tradičně odstartuje Folklorním večerem v Konstantinových lázních.

Ve čtvrtek 8. června si nenechte ujít pořad “U Matoušů lipka…”, který začne od 18 hodin v krásných prostorách Selského dvora U Matoušů v Plzni-Bolevci.

V pátek 9. června se festival přesune na svoji hlavní festivalovou scénu U Branky ve Smetanových sadech v Plzni, kde si můžete až do neděle užívat bohatý festivalový program. Hlavní festivalový pořad "V dobrém jsme se v Plzni sešli", ve kterém účinkují Jiskra (Plzeň), Kopaničár (Starý Hrozenkov), Trachtenverein Regensburg Stamm (Německo), Rokytí (Rokycany), Folklorni ansambl Požega (Chorvatsko), Národopisný soubor Formani (Slatiňany), Everest (Nepál), Druzhba (Ukrajina), FS Šiňava (Slovensko) proběhne od 18:30.

V rámci festivalu se budou letos oslavovat dvě významná výročí: 30 let spolupráce partnerských měst Plzeň a Regensburg a 65 let Souboru písní a tanců Jiskra z Plzně. Jiskra výročí oslavá samostatným pořadem, na který se můžete těšit v sobotu 10. června na scéně "U Branky". JISKRA 65 - samostatný pořad Jiskry z Plzně k 65. výročí založení souboru začíná od 20:00.

Vstup na všechny festivalové pořady je zdarma, detailní program najdete na webových stránkách festivalu www.mffplzen.eu.

Foto ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24