ROZHOVOR: Semira mám rád, je ještě neklidnější než já, říká Erdogan Atalay

06.11.2022 12:47

Herec Erdogan Atalay, který je známý jako Semir Gerkhan z německého kriminálního seriálu Kobra 11, navštívil Plzeňský kraj. QAPu poskytl rozhovor.

1_Erdogan Atalay_Juniorfest

To, že "Semira z Kobry 11" fanoušci milují, se ukázalo při jeho návštěvě. A také bylo znát, že sám herec Erdogan Atalay miluje své fanoušky. Opravdu sympatický šestapadesátiletý německý herec tureckého původu, se ochotně fotil, odpovídal na otázky a často se smál. V rozhovoru prozradil nejen zajímavosti o seriálu, ale i ze svého soukromí.

Na internetu se objevují spekulace o tom, zda bude seriál Kobra 11 pokračovat, či nikoliv. Jak je to opravdu?

Letos jsme natočili 3 devadesátiminutové filmy. Seriály už netočíme, ale snažíme se vše dávat do filmu. Příští rok by měly být vysílány na RTL a uvidíme, jaký budou mít úspěch. Samozřejmě RTL to berou jako byznys a pokud filmy budou úspěšné a bude to u diváků přijatelné, tak budeme dále natáčet. Pokud ne, tak ne.

26 let jste s jednou postavou Semira, jaký k němu máte vztah?

Mám ho samozřejmě rád, je ještě mnohem neklidnější, než jsem já sám. Samozřejmě ho neumím popsat, jaká je to postava. Ale kdybyste se mi zeptali na nějakou situaci, tak bych Vám přesně řekl, jak by se on v té situaci zachoval.

Tak jak se mění člověk, mění se i Semir během 26 let?

Jeho principy se samozřejmě nezměnily, ale je pravda, že zestárnul.

Chválil jste si tady v Čechách přijetí od fanoušků, říkal jste, že je vyloženě velkolepé. To je Vám české publikum ještě více nakloněné než v jiných zemích?

Ano, je to skutečně tak, je to možná způsobeno i tím, že to tady běží v televizi každý den. A i když to člověk třeba rád nemá, tak se tomu prostě nevyhne.

Jaký je Váš vztah k České republice?

To je hrozně zvláštní pocit. Protože vždy, když sem přijedu, tak se tady cítím opravdu velmi dobře. Minule jsem byl v Praze a cítil jsem se úplně skvěle. Sám nevím, čím to je a ani neumím pojmenovat to, odkud to vychází. Ale pravděpodobně lidmi, kteří tady jsou. Ta atmosféra je skutečně neuvěřitelná, já mám opravdu skvělý pocit. Prostě když jsem tady, cítím se hrozně pozitivně.

Sympatický Erdogan Atalay je hlavní hvězdou filmového festivalu pro děti a mládež Juniorfest, který probíhá od 4. do 10. listopadu. Německý herec je v regionu od pátku a poslední jeho zastávkou před odjezdem do Německa byly v neděli 6. listopadu Domažlice.

V seriálu většinou dobro zvítězí nad zlem. Máte to takto postavené i v osobním životě. A věříte třeba na znamení?

No, byl bych rád, kdyby to tak bylo. A i ve skutečném životě dobro vítězilo nad zlem. Kdybychom se mohli vyhnout všemu nebezpečí a neštěstí. Souhlasím s tím, že samozřejmě znamení mají svůj určitý základ, který odpovídá pravdě. Já sám jsem ve znamení panny a zdá se, že panny mají rády pořádek, s čímž má manželka nesouhlasí. Ale jsem v ascendentu lva, takže to do toho asi zasahuje, možná to ovlivňuje. Věřím, že jak se popisují znamení, tam nějaká pravda bude.

No vidíte, já sama jsem vodnář, proto mám takové dotazy.

No vidíte a já byl s vodnářkou i ženatý.

V seriálu hrajete i se svou dcerou, jak se vám s ní hraje?

Hraju s ní moc rád, protože mezi námi je určité spojení. Já sám vím, co ona chce. Je to pro nás velmi přirozené, tedy i pro diváky.

Je známé, že máte rád adrenalinové sporty. Využil jste zkušenosti ze sportu i při natáčení?

Samozřejmě využil jsem třeba potápění, to se mi hodilo, ale také bojové sporty. Nebo když jsme lezli někam do výšek a zjistili, že já se nebojím výšek, tak to tam mohli také zužitkovat. Co se týče ještě toho adrenalinu, tam je důležitý ten jediný moment. Víte, že za chviličku budete skákat, tak se na nic jiného nesoustředíte. To se mi na tom líbí, ten jeden jediný moment a nic jiného. Jsem to jen já, v jednu chvíli sám na místě a za chvíli skočím.

Trošku do soukromí. Vy jste prý kutil? Také vaříte?

Rád vařím, tedy spíše to zkouším. Je pravda, že někdy to úplně nevyjde. A potom mám řetězovou pilu, s kterou vyřezávám různé sochy, zvířata a podobně.

A na závěr ještě otázka k filmu, která většinu lidí zajímá. Kolik asi tak rozbijete aut za jeden díl?

6, 7, 10… to záleží

foto: oficiální fotografie herce - zdroj Juniorfest, Milan Janoch\JuniorFEST,

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24