QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

08.05.2024 13:57

Pozor na dálnici D5!

Na 138. km dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov, kde je z důvodu opravy komunikace sveden provoz do jednoho jízdního pruhu, došlo k poruše nákladního vozidla. Řidiči mohou sjet na exitu Mlýnec (136. km) a následně na dálnici opět najet na Sv. Kateřině. Na odstranění závady vozidla se intenzivně pracuje.

Silný déšť přinesl i písek ze Sahary. Meteorologové varují před rozvodněním řek

16.05.2023 17:16

Vydatný déšť zasáhl většinu území Plzeňského kraje. Na některých místech může dojít ke krátkodobému rozvodnění řek, maximální výšky by však hladina toků měla dosáhnout ve středu.

Déšť

Právě ve středu se ještě očekávají dešťové přeháňky, následující dny se ale začne oteplovat.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno. K večeru začne ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, místy přízemní mrazíky, nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Na páteční den meteorologové předpovídají oblačno až polojasno, během dne přechodně až zataženo a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, místy přízemní mrazíky, nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

V sobotu bude polojasno, přes den až oblačno a ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Další dny se bude ještě oteplovat, v neděli se budou teploty přibližovat k tropické třicítce.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT