Turisté, zbystřete! O víkendu se bude konat oblíbený zimní pochod

07.02.2023 7:49

Klub českých turistů, odbor Bolevec Plzeň, organizuje již 8. ročník oblíbené pěší akce Zimní Bludníček. Turistický pochod provede zájemce okolím Blovic na jižním Plzeňsku.

pochod Zimní speciál_0123_QAP (5)

Zimní Bludníček se bude konat v sobotu 11. února v Blovicích. “Vážení turisté, zveme Vás na další náš pochod, a to Zimní Bludníček, který pro Vás připravila naše "Blovická buňka". Trasy Vás zavedou do krásných míst v okolí Blovic. V cíli pak bude od 15:00 tradiční zpívaná. Doufejme, že bude počasí zimní, ať pochod dostojí svému názvu. Těšíme se na Vás,” uvádí organizátoři akce.

Start akce je tradičně na nádraží v Blovicích. Registrace bude možná od 8:30 do 9:45. Pro turisty je připraveno několik tras. Na trase s názvem Bloudění blízkým okolím čeká zájemce 5km procházka Blovicemi a blízkými Vlčicemi. Trasa Cestou otevřenou už vede z Blovic na Karlov, Štítov, Kamensko a zpět do Blovic. Celkem je připravenou 5 tratí o různých délkách - 5, 7, 12, 17 a 25 km. Stačí si jen vybrat a užít si přírodu jižního Plzeňska.

Cílem pochodu je Panský dům v Blovicích, kde od 15 hodin začíná zpívaná s LAZARBAND. 

Cestou je možné potkat mnoho zajímavostí. Sousoší Ukřižování, kamenné obelisky na Cestě otevřené, židovský hřbitov v Blovicích i zámek Hradiště. “Z důvodu konání 8. ročníku akce Zimní Bludníček, bude v sobotu od 9:00 do 15:00 otevřen vstup do zámeckého parku přes brány na Bohušově a na Husině,” uvádí Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích.

Foto ilustrační QAP

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24