QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Galerii Hess budou k vidění abstraktní obrazy KaBo ART plné barev a energie

30.05.2023 13:16

Pod značkou KaBo ART Bohušíková naleznete sympatickou umělkyni Kateřinu Bohušíkovou. Její obrazy, ale i designové oblečení nebo kabelky jsou plné barev a energie. Rodačka z Ostravy přiveze své umělecké kousky do Plzně a vy můžete být u toho.

Kateřina Bohušíková 4
Kateřina Bohušíková 4Kateřina Bohušíková (1)Blaze - mobilKateřina Bohušíková (4)Hledej uvnitř sebe tisk šatyKateřina Bohušíková (3)plakát

Vernisáž výstavy s názvem Svět barev se bude konat ve Vinotéce Galerii Hess, Na Roudné 59, Plzeň v pondělí 5. června od 18 hodin. Vernisáž bude plná umění, dobrého vína a pozitivní energie.

Abstraktní obrazy, které Kateřina Bohušíková v plzeňské Vinotéce Galerii Hess vystaví, jsou plné výrazných energických barev. „Miluji, že můžu prostřednictvím barev vyjádřit své pocity, do každého obrazu dávám kousek sebe. Líbí se mi, jak voní barvy a hlavně ten proces, který vzniká pod mýma rukama,“ říká umělkyně a dodává: „Nikdy předem nevím, jak obraz bude vypadat. Každý jeden vychází ze síly okamžiku a na každý kousek se těším jako malé dítě.“

Kateřina Bohušíková vystavovala nejen v tuzemsku, své obrazy představila například i v Římě, Florencii nebo Miláně. Nyní přišla na řadu i Plzeň. Umění se věnuje od roku 2017, dle jejich slov si ji umění našlo samo. „Pocházím z Ostravy, ale doma jsem v úžasné vesničce zvané Fryčovice. Malovat jsem začala v roce 2017. Vůbec jsem netušila, do čeho jdu a už vůbec ne to, že mě to tak chytí a zároveň naplní. Vystudovala jsem marketing a následně obor Geovědní a montánní turismus na Vysoké škole báňské. Takže od malby a umění vzdáleno hodně daleko,“ říká se smíchem Kateřina Bohušíková. „Přece si mě ale umění samo našlo,“ dodává.

Výstava autorských obrazů bude ve Vinotéce Galerii Hess k vidění do 30. června. Přijďte a ponořte se do Světa barev i vy!

Foto KaBo ART Bohušíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24