QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vůně benzínu i burácení motorů. I letos proběhne Rallye Plzeň!

16.03.2023 13:25

V minulém roce se na start Lak Racing Rallye Plzeň postavilo celkem 105 posádek, což byl v rámci národního seriálu Autoklub Rallysprint série druhý největší počet. Zatímco v uplynulých dvou ročnících se trať soutěže měnila jen v detailech, letos se novinky chystají. A jaké to budou?

Rallye Plzeň_0323_ilustrační_Rallyservice.cz

„V minulých letech jsme u posádek zaznamenali spokojenost s náročností tratě, zároveň ale mírné brblání na velké penzum přejezdových kilometrů,“ říká ředitel soutěže Jiří Hasman a pokračuje: „Zamysleli jsme se tedy nad podobou tratě a pro letošní ročník chystáme její částečnou změnu. Nejvzdálenější rychlostní zkoušku nahradí úplně jiný test, který je položen výrazně blíže centru soutěže, další novinkou bude otočení směru u jiné rychlostní zkoušky. Její náročnost se tím určitě nesnížila, a tak jsem přesvědčen, že se závodníci opět mají nač těšit.“

Start a cíl bude i v letošním roce na náměstí Republiky v Plzni. „Centrum naší soutěže zůstává i letos v oněch prestižních lokalitách, do kterých zavítalo už loni. Start a cíl soutěže se v první červnovou sobotu opět uskuteční na překrásném plzeňském náměstí Republiky, kde se znovu odehraje již páteční podvečerní entrée v podobě slavnostního představení vybraných posádek," řekl ředitel soutěže s tím, že zatím zůstává zachována i lokace servisní zóny na rozlehlém letišti v Líních.

V tuto chvíli organizátoři finalizují všechny náležitosti pro víkend 2. - 3. 6. 2023, sestavují pro tyto dny i bohatý doprovodný program tak, aby se fanouškům i náhodným návštěvníkům XVII. Lak Racing Rallye Plzeň opět líbila.

Foto ARK Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24