14.12.2024 12:23
14.12.2024 10:12
Tragická dopravní nehoda u Plzně. Chodec střet s vozidlem nepřežil
14.12.2024 8:28
Plzeň má rekordní rozpočet na rok 2025. Investovat se bude do DEPO2015 i dopravy
Zbyla vám ještě jablka ze zahrady? Vyzkoušejte tyto lahodné kroužky v listovém těstě
Proč by se měl štrůdl péct pořád jako závin? Proč neudělat něco trochu jiného? Zbyla vám ještě jablka ze zahrady? Můžete připravit jablečné kroužky v proužcích listového těsta a bude to zase o něco zajímavější.
Přinášíme recept od foodblogerky na takové jablečné jednohubky do ruky. Můžete je třeba posypat nasekanými ořechy. Fantazii se meze nekladou.
Na přípravu budete potřebovat:
1 balení listového těsta (pokud koupíte již rozválené, budete mít o práci méně)
5 středně velkých jablek
1 vejce na potření
cukr (moučkový, pokud budete chtít přisladit jablka, třtinový, pokud budete posypávat těsto)
mletá skořice
Postup přípravy receptu:
Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky min. 1 cm vysoké. Vykrájejte jádřince pomocí nějakého šikovného kulatého vykrajovátka, otvor by měl být min. 1,5 cm široký, abyste mohli těsto dobře prostrkovat a obmotávat kolem kroužku. Jablka posypte zlehka skořicí, kdo chce může i moučkovým cukrem.
Vyválené listové těsto nenechávejte dlouho při pokojové teplotě, aby se vám nelepilo a dobře se s ním pracovalo. Nakrájejte podélně při delší straně na proužky asi 1 cm široké. Kroužky jablek postupně obtáčejte proužky těsta, konce vždy nechte na spodní straně, kterou je pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec potřete rozšlehaným vejcem, posypte skořicí a cukrem.
Pečte při 190 °C asi 20-25 minut dozlatova.
Více receptů najdete na V kuchyni vždy otevřeno.
foto a recept Andrea Motlíková