14.06.2025 19:45
13.06.2025 19:43
Oslavy 25 let Plzeňského kraje jsou u konce
Přinášíme fotky z akce v Plzni
13.06.2025 14:55
Milovníci vlaků, zbystřete! Kafemlejnek vyrazí po Plzeňském kraji
Fanoušci železnice se mají o víkendu na co těšit. Parní lokomotiva Kafemlejnek vyjede hned dvakrát!
Vaření




Jaro je tady a s ním přichází i chuť na lehčí, svěžejší jídla. Po zimních těžkých pokrmech přichází čas na čerstvé suroviny, bylinky a barevné zeleniny, které si můžete vychutnat při rychlé a zdravé večeři. V tomto článku vám přinášíme několik ozkoušených jarních receptů, které jsou ideální pro odlehčenou a svěží večerní stravu. Jeden z nich pochází od foodblogerky Andrey Motlíkové.
Jídlo jako způsob sebepéče? Ano! Stále častěji se zapomíná na to, jak důležité je nejen to, co jíme, ale i jak k jídlu přistupujeme. Napadlo vás někdy, že vaření může být skvělým nástrojem pro zlepšení psychické pohody a sebepéče? Jaké pokrmy mohou pozitivně ovlivnit naši náladu? Čtěte v článku.
Když je venku chladno, tělo i duše potřebují teplý start do nového dne. Připravili jsme pro vás výběr snídaní, které vás zahřejí, dodají energii a přitom potěší chuťové buňky. Od hřejivých kaší až po vydatné slané pokrmy – inspirujte se!
V mrazivém počasí je na zahřátí nejlepší pořádná polévka. Foodblogerka Andrea Motlíková servíruje tentokrát skutečně hodně "vymazlený" recept...
Hledáte inspiraci na víkendový moučník? Zkuste dvoubarevný dezert s tvarohovým krémem. Zvládne to i méně zkušená hospodyňka...
Milovníci hub si přijdou na své, houby rostou. Ale co s nimi? Tradiční houbovka nebo smaženice už vás neláká? Zkuste něco jiného, vynikající houbové recepty pro vás připravila foodblogerka Andrea Motlíková.
Silvestrovské oslavy se blíží. Potřebujete inspiraci na občerstvení? Tady jsou tipy od foodblogerky, Andrea Motlíková pro vás vše sama otestovala a sepsala zajímavé recepty na pokrmy, které se hodí nejen na silvestrovský stůl. Další její recepty najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.
Velikonoce jsou za dveřmi a na stole nesmí chybět ani mazance tedy bochánky. Pečete je doma? Kromě receptu na tradiční nadýchaný bochánek, pro vás máme i dva netradiční. Velmi jednoduchý z tvarohu, který zvládnete i na poslední chvíli a také recept na menší kořeněné. Všechny recepty jsou od foodblogerky Andrey Motlíkové. A poradíme Vám také, jak udělat výbornou velikonoční nádivku.
Latte je nejen oblíbený kávový nápoj, ale také způsob, jak si užít chvíle klidu a relaxace. Aby byl váš zážitek dokonalý, je důležité vybrat si správné skleničky na latte. V tomto článku vám poradíme, na co si dát pozor při výběru a jaké typy skleniček jsou na trhu k dispozici.
Cuketová sezona je v plném proudu a my vám přinášíme skvělý recept od foodblogerky Andrey Motlíkové na lahodnou cuketovou bábovku! Tato cuketová bábovka je nejen jednoduchá na přípravu, ale také velmi chutná a vláčná.