QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

AK ŠKODA Plzeň má za sebou rekordní rok - FOTKY

01.12.2022 14:15

Pro plzeňské atlety a atletky byl rok 2022 velmi úspěšný. Dohromady získali rekordních 82 medailí na republikových šampionátech napříč kategoriemi.

8
8123 (2)56749

„Úžasným výkonem za sebou nechali naši reprezentanti klubu i profesionály z Dukly Praha, kteří posbírali 67 medailí, nebo USK Prahu se ziskem 70 medailí. Historický rekord AK Škoda Plzeň je podtržen skvělou bilancí 31 zlatých, 27 stříbrných a 24 bronzových medailí,“ neskrývá nadšení Michal Černý, z AK Škoda Plzeň. Z tohoto výčtu dva cenné kovy vybojovali škodováci v žákovské kategorii. O dalších 80 medailí se postarali atleti v dorosteneckém, juniorském a seniorském věku.

AK ŠKODA Plzeň vychovává sportovce už od dětí. Má na to svůj postup. „AK Škoda Plzeň nepodlehla republikovému trendu předčasné akcelerace žákovské kategorie, ale potvrdila dlouhodobou koncepci klubu rozvíjet u žáků co nejvíce pohybové dovednosti a všestrannost. Toto je další z jasných důkazů, že nechat si děti a žáky co nejdéle hrát má jasné a pozitivní výsledky na jejich cestě stát se v budoucnu šampionem,“ komentuje Michal Černý.

Plzeňští atleti také reprezentovali Českou republiku na mistrovství světa či Evropy od dorosteneckých až po seniorské kategorie. Svoji sílu ukázali také mezi kluby v týmových soutěžích. „V atletické extralize mužů a žen skončily týmy škodovky na 1. a 3. místě. V juniorské kategorii byl klub AK Škoda Plzeň vyhlášen jako třetí nejlepší tým v Evropě a v kategorii dorostu a dorostenek se stali škodováci dvojnásobným mistrem ČR,“ vyčetl úspěchy Michal Černý.

„Důležitým krokem k těmto úspěchům byl v roce 2020 vznik krajské Atletické akademie při AK Škoda Plzeň, která propojuje vzdělání a kompletní sportovní přípravu v jednom z nejlepších areálů v zemi. Atletika v Plzni a v Plzeňském kraji se tak mohla začít naplno rozvíjet pod profesionálním vedením a s dlouhodobou koncepcí a vizí. A výsledek? Jsme nejúspěšnějším klubem za rok 2022,“ uzavřel Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

Foto AK Škoda Plzeň a ČAS

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24