Barbora Špotáková má zlato v hodu oštěpem!

09.08.2012 23:12

Čtvrtek 9. srpna byl v Londýně úspěšný pro českou výpravu. Barbora Špotáková obhájila zlato, vyhrála oštěpařskou soutěž hodem 69,55m.

Také ve čtvrtek 9. srpna se bojovalo v Londýně o medaile. Naštěstí zbylo i na Česko a hned kov nejcennější!

Nejcennější medaili vybojovala v hodu oštěpem Barbora Špotáková. Česká oštěpařka tak obhájila zlato z Pekingu hodem 69,55m.  Druhá skončila Němka Obergföllová a na třetím místě Stahlová. Špotáková postoupila jako první z kvalifikace a suverénně si vedla i ve finále. Házela jako první a hned její první hod mířil za 65 metrů (65,90m). I když Barbora nebyla s hodem úplně spkojená, v prvním kole byla první. Nejlepší pokus si připsala česká oštěpařka ve čtvrté sérii, kdy hodila 69.55m.

O další českou medaili se zasloužili kajakáři. Čtyřkajak ve složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba vybojoval bronzovou medaili na trati 1 000 metrů.

Ny olympiádě pokračuje desetiboj, ale už bez Romana Šebrleho, který ve středu vzdal hned po první disciplíně. Důvodem odstoupení byla zraněná pata.

V Londýně se ve čtvrtek také skákala výška. Česká výškařka Oldřiška Marešová nebyla ale v kvalifikaci úspěšná a skončila až na děleném 29. místě.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24