QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Během 46. Mogul Rallye Šumava Klatovy se odehraje velký boj o vítězství

02.04.2015 2:00

Letos se příznivci rychlých kol na Klatovsku dočkají svého motoristického svátku o pár týdnů dříve než v minulém roce. Jubilejní 50. Rallye Šumava Klatovy se odehraje 23.-25. dubna.

IMG_4780

Velké jubileum letos oslaví Rallye Šumava Klatovy. Nejstarší domácí soutěž pojede již svůj 50. ročník a organizátoři vkládají velké úsilí do snahy o jeho úspěch.

Velmi zajímavě se po první části mezinárodního mistrovství ČR v rally jeví boj o letošní titul, který bude mít své druhé pokračování na konci tohoto týdne v Pošumaví během 46. Mogul Rallye Šumava Klatovy. Je prakticky jisté, že při klatovské soutěži přijde o své vedení v šampionátu Jan Kopecký, který se soutěže nezúčastní. Tato skutečnost bude bezesporu velkou výzvou pro hlavní trojici adeptů na vítězství.

Loňský vítěz Pavel Valoušek vyměnil Škodu Fabii S2000 za konkurenční Peugeot 206 S2000 renomované stáje Kronos racing. Opačnou změnu vozu provedl pro letošní sezonu Roman Kresta, a pokud letošní Šumavu vyhraje, stane se se čtyřmi vítězstvími spolu s Leo Pavlíkem nejúspěšnějším jezdcem v historii této soutěže. Třetím jezdcem elitní trojice je skoro domácí Václav Pech, kterého může limitovat méně výkonné a již věkovité Mitsubishi. Plzeňskému jezdci mohou nahrávat do karet případné zhoršené klimatické podmínky.

Přestože je letošní startovní pole méně početné a s minimální zahraniční účastí, svou kvalitu rozhodně má. Zvláště souboj o celkové vítězství bude mít velmi vysokou úroveň. Navíc se divákům představí v rámci 1.Rally Legend Klatovy několik velmi zajímavých vozů soutěžní historie, například reprezentant skupiny B Lancia 037, Lancia Delta Integrale, BMW M3 nebo Lada VFTS.   Nadcházející 46. Mogul Rallye Šumava Klatovy určitě nudit nebude.

Poslední dubnový víkend bude na Klatovsku opravdu velmi pestrý a pro organizaci velmi náročný. To ostatně potvrzuje i ředitel obou soutěží Jiří Valenta: "Dobře víme, že nás nečeká nic snadného. Letos je vše pro nás ještě složitější už tím, že bychom rádi jubileum Šumavy oslavili opravdu důstojně. Navíc jsme se zejména na Strakonicku setkali s nepochopením některých místních obyvatel a zastupitelů, což nám dost zkomplikovalo sestavení tratí. Nakonec jsme byli nuceni plánovaný model trochu pozměnit, pro jezdce jsou proto připraveny některé odlišné úseky než v minulosti. Vimperskou etapu nicméně opět pojedeme v sobotu, na pátek jsou i tentokrát připraveny úseky v okolí Klatov. Celou soutěž zahajuje tradiční Klatovský okruh, také pro něj jsme ale připravili velkou změnu. Rallye Šumava pojede svůj padesátý ročník a my se rozhodli, že je to ideální příležitost pro trochu nečekaný tah. Jaký? Okruh letos pojede v opačném směru, což se doteď v rámci ´Šumavy´ ještě nezkoušelo. Věříme, že diváky i jezdce tato změna zaujme," uzavírá Jiří Valenta.   

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24