Do plzeňského sportu jde 13 milionů, dostanou i hendikepovaní

03.05.2020 12:44

Město Plzeň pravidelně podporuje neinvestičními dotacemi sportovní kluby a hendikepované sportovce v krajské metropoli. "Plzeňskému sportu rozdělíme 13 milionů korun," uvedl náměstek Zarzycký.

CG0A0033

Dotační titul Podpora sportu a tělovýchovy pro rok 2020 vyhlásil Odbor sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně. Alokovaná částka programu činila 13,175 milionu korun a 400 tisíc korun bylo určeno hendikepovaným sportovcům.

„Magistrátní odbor sportu přijal celkem 184 žádostí o podporu. Všechny žádosti byly předloženy k posouzení Komisi pro sport a mládež Rady města Plzně. Komise doporučila poskytnout dotace celkem 159 žadatelům v celkové výši 13,575 korun, z čehož 400 tisíc korun je alokováno hendikepovaným sportovcům,“ vysvětlil první náměstek primátora Roman Zarzycký, do jehož gesce spadá oblast sportu.

Podporu obdržely například TJ Slavoj Plzeň, Nadační fond Volejbal Plzeň, Plavecký klub Slávia VŠ Plzeň, Aeroklub Plzeň Bory, Plochodrážní klub v AČR Plzeň, Sokolská župa Plzeňská, Sportovní klub INTEROBAL PLZEŇ, Auto rallye klub Plzeň, PILSEN PATRIOTS, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, sportovně střelecký klub DUKLA Plzeň, TALENT Plzeň či Atletický klub Škoda Plzeň.

„Podpořena kromě jiných sportovních klubů byla z tohoto dotačního titulu Plzeňská tréninková centra mládeže. Z roku 2019 byly navrženy centra plavání, badmintonu, basketbalu, volejbalu, futsalu a lukostřelby. Na březnovém jednání rady města jsme schválili do těchto Plzeňských tréninkových center mládeže zařadit ještě golf (RGA – regionální golfová akademie Plzeň) a lyžaře (Plzeňský krajský svaz lyžařů). Tato Plzeňská tréninková centra jsou společně se šesti plzeňskými akademiemi (hokej, fotbal, tenis, triatlon, házená, atletika) hlavními sportovními odvětvími na území města Plzně,“ doplnil první náměstek Roman Zarzycký.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24